Annonce
Tørring Folkeblad

Udvider for 50 millioner: Uldum-virksomhed vil bruge jorden som køleskab

Direktør for Dechra i Uldum Carsten Jeppesen ser sammen med logistikchef Anders Rasmussen frem til at få revet hallerne bag dem ned og få etableret en ny lagerbygning. Foto: Morten Pape
Dechra Veterinary Products i Uldum har behov for mere plads og har to større byggeprojekter i støbeskeen. Udvidelsen sker med et øje til klimaet og et rør til naboen.

Uldum: Det var i Føtex i Aarhus Carsten Jeppesen fik ideen.  Her findes mælk og andre kølevarer nemlig i kælderen. Sikkert på grund af pladsmangel, men ideen var ikke så dum endda.

For hvorfor ikke udnytte jordens naturlig kulde, når Carsten Jeppesen som direktør i Dechra i Uldum nu alligevel skulle i gang med at bygge nyt lager? Et lager, der blandt andet skal rumme varer, som skal opbevares på køl.

Svaret giver næsten sig selv. Inden for kort tid går arbejdet med at bygge en ny 4000 kvm lagerbygning med ca. 2000 kvm kælder i gang på Industrisvinget i Uldum.

Grønt byggeri

Han har også lagt ind i projektet, at strømmen skal være grøn solcellestrøm, og at der skal lægges et rør ned til naboen Uldum Fjernvarmeværk, der kan få gavn af overskudsvarme fra Dechra.

- Som det er i dag, bruger vi mange penge på både at køle og varme op. Ved at gå i jorden kan vi spare noget energi på at køle, og samtidig bygger vi lageret, så vi bedre udnytter vores overskudsvarme til at varme etagerne over jorden og parcelhusene i Uldum op, fortæller Carsten Jeppesen, mens han sammen med logistikchef Anders Rasmussen viser rundt på de tre adresser i Uldum, Dechra råder over.

Dechra Veterinary Products

Det var dyrlæge Knud Aagesen, der 1. maj 1979 fra kælderen på Skolegade stiftede Uldum-virksomheden, der dengang hed Meku, og begyndte at lave plejeprodukter til specielt hunde og katte.

1. april 1989 indgik Meku en aftale med Løvens Kemiske Fabrik (Leo Pharma), der købte 75 pct. af aktierne i Meku.

1. januar 2001 blev Meku omdøbt til Leo Animal Health. Samtidig overgik virksomheden 100 pct. til Leo Pharma.

I april 2005 købte den engelske investeringsfond Montagu Private Equity Uldum-virksomheden Leo Animal Health, som blev til VetXX Holding A/S.

I 2008 solgte fonden virksomheden til engelske Dechra Pharmaceuticals, og afdelingen i Uldum skiftede navn til Dechra Veterinary Products.

Herfra distribuerer den britisk ejede virksomhed veterinære produkter til dyrlæger i omkring 60 lande primært i Europa. Samtidig er Uldum servicecenter for al it og fakturering i Dechra Veterinary Products, der i 2017 omsatte for knap 360 millioner britiske pund.

Omkring 100 medarbejdere er ansat i Uldum, der hver dag får besøg af omkring 30 lastbiler.

Annonce

Endnu et byggeri i sigte

Det nye lager er anden del af en tre-trinsraket. I 2013 investerede virksomheden i et 5000 kvm stort servicecenter og lagerbygning til 20 millioner kroner på Mekuvej 9, men sagde også samtidig farvel til omkring 30 medarbejdere, der var ansat i produktionen, som i samme ombæring blev flyttet fra Uldum.

Den nye lagerbygning forventes at koste omkring 50 millioner og skal bygges på Industrisvinget 11.  Carsten Jeppesen forventer, det står klar til indvielse om et år.

Herefter er planen, at der skal gang i endnu et byggeprojekt på Industrivej 9. Her skal der bygges både lager og pakkeri.

- Vi har fået godkendt, at vi skal have et pakkeri i Uldum, hvor der skal laves ompakning. Det giver god mening at have det sammen med et distributionscenter. Det betyder, at vi skal ud at ansatte omkring 50 ekstra folk, fortæller Carsten Jeppesen, der forventer, at pakkeriet vil stå færdig inden for to til fem år.

Bygningerne på Industrivej skal på sigt også rives ned og erstattes af et nyt lager og pakkeri. Foto: Morten Pape


Ved at gå i jorden kan vi spare noget energi på at køle.

Carsten Jeppesen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Bogsnak i Uldum Kær

Tørring Folkeblad

Klummen: Gå dig glæde til

Hedensted/Juelsminde Avis

Replik efter anklager om manglende visioner: Det giver mig anledning til at fortælle, hvad der egentlig står i budget 2021

Annonce