Annonce
Tørring Folkeblad

Uldum Højskole har sendt 100 elever hjem

Forstanderen på Uldum Højskole, Kurt Willumsen, forudser et blodbad for de danske folkehøjskoler, hvis coronakrisen trækker ud i uge- og månedsvis. Arkivfoto
Uldum Højskole kører på vågeblus i disse dage. I lighed med alle mulige andre skoler landet over er højskolen blevet bedt om at sende sine elever, og i vid udstrækning også sit personale, hjem. 18 medarbejdere og 100 elever er således sendt hjem.
Annonce

Uldum: Danmarks næstældste højskole, Uldum Højskole, kører på vågeblus i disse dage. Fire ud af 22 medarbejdere - inklusive forstanderen Kurt Willumsen - og 10 elever er, hvad der er tilbage på højskolen ovenpå myndighedernes opfordring om at sende elever og personale hjem i 14 dage i bestræbelserne på at dæmpe spredningen af coronavirus. 100 elever og 18 ansatte er således sendt hjem.

- Vi er hårdt ramt, ligesom så mange andre. Vi har fået lov til at beholde 10 elevere fra vores internationale linie, da vi jo ikke rigtig kan begynde at sende dem til Grønland og Japan, og hvor de nu ellers kommer fra sådan, som situationen er lige nu. Så vi har en vagtlærer på og en fra køkkenpersonalet til at lave mad til dem, plus en enkelt medarbejder mere. Det må siges at være et meget lille hold på en højskole med 6000 kvm under tag, siger Kurt Willumsen, der håber, at lukningen kun varer de 14 dage.

- Det skal vi såmænd nok klare. Vores bekymringer går mere på, om perioden bliver forlænget med flere uger. Vi har et hold, der startede på et 16 ugers forløb her 1. marts. De blev således sendt hjem efter kun halvanden uge. Hvis perioden forlænges, så forkortes deres højskoleophold jo væsentligt. Så får de måske kun 10 eller 12 uger. Det vil godt nok være op ad bakke, siger Kurt Willumsen.

Annonce

Er ikke økonomisk trængt

På den korte bane er han dog ikke særligt bekymret for skolens økonomiske situation.

- De nuværende hold sluttes af i juni måned. Herefter har vi fem ugers sommerkurser, og det ser fint ud med hensyn til efterårs-tilmeldingerne. Hvis vi kan få lov til at starte og gennemføre disse hold, så er jeg fortrøstningsfuld. Vi er godt polstret rent økonomisk, idet vi gennem flere år har lagt penge til side til bygningsrenoveringer, så vi kan godt klare en periode med økonomisk smalhals, siger han og fortsætter:

- Skrækscenariet er, hvis krisen fortsætter i ugevis og månedsvis, og vi dermed pludselig står uden både elever og statstilskud. Så vil jeg vove den påstand, at alle højskoler i Danmark må lukke. Der er jo tale om selvejende institutioner, som ikke har en stat, region eller kommune til at holde hånden under dem. Det vil blive et blodbad, siger Kurt Willumsen.

Annonce

Bakker op om strategien

Der skal dog ikke herske tvivl om, at højskolen bakker om strategien fra myndighedernes side omkring bekæmpelsen af coronavirus.

- Vi bakker 100 pct. op. Dels ved at sende så mange elever og ansatte hjem som overhovedet muligt, og dels ved at sørge for, at os, der er tilbage på højskolen, ikke sidder lårene af hinanden. Vi planlægger hele tiden efter at lave noget, hvor vi er meget spredt og sidder heller ikke og spiser frokost sammen. Vi tager det bestemt meget alvorligt og håber inderligt, at det kan være med til at minimere smittespredningen, så vi kan komme om på den gode side af den her skrækkelige virus, siger Kurt Willumsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Stranden skal være for alle

Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Åben toghave

Tørring Folkeblad

Når ånderne banker på

Tørring Folkeblad

Spejdere holder loppemarked

Annonce