Annonce
Tørring Folkeblad

Idrætsforening kaster håndklædet i ringen: Ingen fyrværkerisalg i år

Den seneste tids coronarestriktioner har fået Uldum IF til at kaste håndklædet i ringen vedrørende dette års salg af nytårsfyrværkeri ved Uldum Fritidscenter. Arkivfoto: Morten Pape
I fire år efterhånden har Uldum IF tjent en god skilling på at sælge nytårskrudt i og ved Uldum Fritidscenter. Sådan skulle det også have været i år, men de seneste dages skærpede coronarestriktioner får nu foreningen til at kaste håndklædet i ringen.
Annonce

Uldum: Uldum IF's årlige fyrværkerisalg har været udsat for flere corona-benspænd på det seneste. Det har man i foreningen taget konsekvensen af ved helt at aflyse dette års salg af nytårskrudt.

Allerførst fik man af Hedensted Kommune og politiet afslag på at benytte Uldum Fritidscenter som salgssted med henvisning til, at alle haller og fritidscentre i landet er blevet lukket ned som et led i regeringens og sundhedsmyndighedernes forsøg på at stoppe corona-smittespredningen.

Onsdag aften gik regeringen så skridtet videre med beskeden om, at alle former for detailhandel - undtagen supermarkeder og apoteker - skal være helt lukket ned mellem jul og nytår. Og det var netop mellem jul og nytår, at Uldum IF's salg af nytårsfyrværkeri skulle have været afviklet.

Annonce

Teltløsning var i spil

Det første benspænd - det med ikke at måtte bruge hallen i Uldum - overvejede man at klare sig igennem ved at lave en udendørs løsning med salg i et telt i stedet for, men da det andet benspænd kom, valgte man at trække stikket. Også selv om Sikkerhedsstyrelsens retningslinjer vedrørende den nye situation endnu ikke er offentliggjort.

- Det ændrer ikke noget. Vi har besluttet helt at stoppe med forberedelserne af dette års fyrværkerisalg, siger Kaj Jensen fra Uldum IF's fodboldafdeling.

- Vi er nødt til at efterleve det, der er meldt ud fra myndighedernes side. Når smittetallene er som de er, så er det helt fair. Vi er jo heller ikke interesserede i, at der stimler så mange folk sammen, at vi udsætter både kunder og frivillige for smittefare, siger han videre.

Annonce

Tidsfaktor også i spil

En anden ting, der spiller ind, er tidsfaktoren.

- Vi er nu så tæt på jul, at vi ganske enkelt ikke kan nå at få setuppet op at køre. De frivillige får jo også travlt med at blive klar til jul i privat regi på grund af restriktionerne, så det giver på flere måder god mening, at vi kaster håndklædet i ringen, siger Kaj Jensen, der fortæller, at både hovedbestyrelsen og fodboldafdelingen i Uldum IF er enige i beslutningen.

Står I så tilbage med en stor regning?

- Vi har den aftale med vores leverandør, at det vi ikke får solgt, leverer vi bare retur - med mindre der er tale om opbrudte kasser. Dem hænger vi selv på. På den led har vi et restlager fra sidste år, som vi jo havde håbet at få skudt af i år. Nu bliver det bare stående yderligere et år i Vandel, hvor det står opmagasineret. Det, vi bliver ramt af, er således udelukkende den manglende indtægt, sige Kaj Jensen.


Provenuet skulle vi have brugt på at tilbyde oplevelser og fodboldture for vores ungdomsspillere i både ind- og udland.

Kaj Jensen, fodboldleder i Uldum IF


Hvilke konsekvenser får det for feres foreningsaktiviteter i 2021?

- Provenuet skulle vi have brugt på at tilbyde oplevelser og fodboldture for vores ungdomsspillere i både ind- og udland. Sådan nogle gode rystesammenture, der er gode for både kammeratskabet og for de unge spilleres klubfølelse. Måske kommer det til at knibe med at skaffe økonomi til sådanne ture i 2021 på grund af det manglende salg af krudt, men det må vi se på, når den tid kommer, siger Kaj Jensen, der dog medgiver, at coronaen også meget vel kan spænde ben for den slags fodboldture i 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Testcenter i Hedensted lukker

Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 2

Annonce