Annonce
Tørring Folkeblad

Unge hærger skolegård med bomber, brand og ballade: Nu laver forældre vagtværn

Eleverne på Uldum Skole er glade for deres nye skolegård, der blev indviet i september sidste år. Desværre er nogle af de nye legeredskaber blevet ødelagt af unges sommerfester. Arkivfoto: Michael Svenningsen
For mindre end et år siden indviede Uldum en ny skolegård til en million kroner indsamlet af byens børn og borgere. I ferien er skolegården dog blevet brugt til alt andet, end hvad der var hensigten.
Annonce

Uldum: Brandmærker på den nye bænk i skolegården, som eleverne skulle bruge til at læse ved, glasskår og skodder, grafitti i bålhytten og afsvedne mærker i gummibelægningen under klatrestativerne.

Sommerferien har ikke været god ved den under et år gamle nye skolegård i Uldum. Det fortæller Jesper Hammer fra gruppen, Bevægelse, leg og kultur i Uldum. Gruppen har indsamlet den million kroner, det har kostet at renovere skolegården, som blev indviet i september sidste år.

Men Jesper Hammer og flere andre Uldum-borgere har gennem de seneste uger kunnet konstatere, at en gruppe af unge holder fester og laver hærværk på skolens område.

- Det ser ud som om, de laver nogle hjemmelavede bomber af plastikflasker, som de kaster rundt med deroppe. Der bliver drukket alkohol, men muligvis også mere end det. Vi har i hvert fald fundet en del smadrede lightere, brændt sølvpapir og underligt overskårne flasker deroppe, lyder det fra Jesper Hammer.

En såkaldt læsebænk på Uldum Skole er mærket efter leg med ild og hjemmelavede "bomber" i løbet af ferien. Privatfoto
Annonce

Børn bliver utrygge

Efter en episode i weekenden med hærværk, og nogle unge, der "flygtede" derfra på scooter, da Jesper Hammer kom forbi, har han anmeldt balladen til politiet.

Han har intet i mod, at børn og unge benytter sig af faciliteterne i ferien, men er ked af det efterladte rod og det eskalerende hærværk på området, ligesom han også frygter, der bliver solgt stoffer deroppe. Derfor har han, udover at tage kontakt til politiet, taget initiativ til at danne en lokale natteravnslignende gruppe, der kan patruljere i området og som forhåbentligt derved kan dæmme op for problemerne.

- Det handler ikke kun om hærværket, men også at de yngre børn skal være trygge ved at være på legepladsen. Eleverne på skolen tager ejerskab for den, fordi de selv har været med til at samle penge ind til det, men nu er flere utrygge ved at tage derop, fordi de ældre unge er der, lyder det fra Jesper Hammer.

På nuværende tidspunkt har 10 bekymrede borgere og forældre meldt sig til gruppen af natteravne, og de første vagtplaner er lavet. Planen er desuden at tage kontakt til de lokale SSP-medarbejdere og landbetjenten for råd og vejledning i, hvordan man kan dæmme op for problemerne.

Annonce

Ikke et særtilfælde

Det er ikke første gang, offentlige områder hærges af festende unge. Tidligere på året lavede lokale foreninger, SSP med mere i Rask Mølle f.eks. et skriv efter gentagne problemer med rod og hærværk på byens skaterbane, og SSP i Hedensted skrev i forsommeren ud til alle forældre til de ældste årgange i Hedensted-området på grund af fester ved Hedensted Skole.

I Gedved har forældre i løbet af sommeren dannet en privat gruppe, der går ture for at lægge en dæmper på støjende og festende unge omkring Gedved Superrampe.

Er man interesseret i at være en del af gruppen i Uldum, kan man henvende sig til Jesper Hammer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Spejdere holder loppemarked

Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Sat til vægs af et marsvin

Annonce