Annonce
Tørring Folkeblad

Ungt par har valgt Tørring: Her får man meget mere hus for pengene

Josefine Ingemann Thomsen og Mikkel Strunge får med egne ord meget mere hus for pengene i Tørring end i Horsens plus rigt foreningsliv og natur lige uden for døren med i købet. Foto: Mads Dalegaard
Tørring Udviklingsråd vil have indbyggertallet til at vokse med 1000 frem mod 2030. Lige nu flytter især unge familier til byen, hvor mange byggegrunde skyder op.

Tørring: Huset på Elsdyrvej fra 1979 er ældre end dets beboere, der flyttede ind i efteråret 2020. For Josefine Ingemann Thomsen og Mikkel Strunge på 27 og 26 år er blandt de unge mennesker, der vælger Tørring til. Parret, der arbejder som henholdsvis lærer og industritekniker, kom fra en mindre bolig i Horsens og før det Aarhus, og kendte til området i forvejen.

- Vi havde også kigget på hus i Horsens, men man får rigtig meget for pengene i Tørring. Vi har måske sparet omkring 600.000 kroner i forhold til et tilsvarende hus i Horsens, siger Josefine Ingemann Thomsen.

Både Josefine Ingemann Thomsen og kæresten fremhæver naturen omkring Tørring, gode vejforbindelser til og fra byen, som ligger tæt på motorvejen, og et rigt foreningsliv som plusser.

Annonce
Josefine Ingemann Thomsen og Mikkel Strunge fik 155 kvadratmeter plus garage og opbevaringsplads i Tørring for 1,4 millioner kroner. Tilsvarende ville i Horsens måske have kostet 600.000 ekstra, gætter parret, som ikke savner meget ved bylivet. Foto: Mads Dalegaard

- Vi har begge selv gået til mange forskellige slags sport og været en del af et aktivt foreningsliv. Hvis vi en gang får børn, er det en mulighed, vi gerne vil give videre til dem, understreger parret.

Vokse med 1000

De er blandt de 120 nye indbyggere, som i 2020 flyttede til Tørring. Året før lød samme tal på 112, og det tal skulle gerne fortsætte med at vokse, siger Brian Christiansen, formand for Tørring Udviklingsråd siden 2019.

Tørring

- Byen har 2932 indbyggere ifølge tal fra Hedensted Kommune, mens der i hele postnummer 7160 Tørring bor 3432

- Den ligger tæt ved Gudenåen, fem minutter fra den midtjyske motorvej og har et rigt handelsliv

- I Gudenåcentret findes foruden idrætsfaciliteter også bibliotek, politi og borgerservice

- Der er en folkeskole i byen, hvor det er muligt at tage 10. klasse, et gymnasium og to børnehaver

- Det er vores plan, at indbyggertallet i Tørring fra 2019 og frem mod 2030 skal vokse med en tredjedel. I dag er der cirka 3000 indbyggere i byen, men der skal komme 1000 ekstra til, forklarer han.

Det er vores plan, at indbyggertallet i Tørring fra 2019 og frem mod 2030 skal vokse med en tredjedel. I dag er der cirka 3000 indbyggere i byen, men der skal komme 1000 ekstra til.

Brian Christiansen, formand for Tørring Udviklingsråd

De nye indbyggere kan for eksempel vælge at slå sig ned i Gudenåparken og Tørring Vest, hvor 400 nye boliger skyder op. Men udover ejerboliger har Domea også opført lejeboliger i byen. Men boliger gør det ikke alene. Der skal også være rekreative områder og aktiviteter at tage sig til, mener Brian Christiansen.

- Der bliver lavet en stiføring, som binder Gudenåparken og området omkring Gudenåen sammen med resten af Tørring. Derudover vil vi gerne have fokus på livet mellem husene og kulturelle aktiviteter, tilføjer han.

Brian Christiansen, formand for Tørring  Udviklingsråd, håber, at Tørrings torv med en kommende pavillon kan blive et nyt kulturelt samlingspunkt. Foto: Mads Dalegaard

På torvet, som er under renovering, er en pavillon på vej. Den skal danne rammen om faste arrangementer. Den og resten af torvet skal være klar til brug til foråret, oplyser Brian Christiansen. Derudover er håbet, at et eller to spisesteder bliver en del af bybilledet. Alt sammen i håbet om, at borgerne ikke søger væk fra Tørring i fritiden.

Annonce

Job i køreafstand

Sådanne lokale tiltag falder i god jord hos både Josefine Ingemann Thomsen og Mikkel Strunge samt Carl Hejlsberg og Anna Bryld på 22 og 24 år. De to sidstnævnte er begge studerede i Aarhus. De kendte lidt til Tørring i forvejen og har ingen betænkeligheder ved at skifte storbyens puls ud med livet i en mindre by.

Drømmen om egen bolig og til billigere penge end i Aarhus, hvor parret studerer, har fået Anna Bryld og Carl Hejlsberg til at sætte kursen mod Tørring. De håber at kunne flytte til byen i foråret 2022. Foto: Mads Dalegaard

- Der er 600.000 arbejdspladser i kørselsafstand herfra. Derudover har vi været sammen i mange år, så vi synes, at vi er ved at være klar til at få vores eget hus. Vi har reserveret et gårdhavehus i Æblehaven. Vi får meget mere for pengene her end i den lejlighed, vi lejer i Aarhus. Vil vi i byen der, så kan vi overnatte ved og venner, fastslår Carl Hejlsberg og Anna Bryld.

Der er 600.000 arbejdspladser i kørselsafstand herfra. Derudover har vi været sammen i mange år, så vi synes, at vi er ved at være klar til at få vores eget hus.

Carl Hejlsberg, kommende tilflytter til Tørring

Hos både Tørring Idrætsforening og Tørring Borgerforening glæder man sig over de nye borgere i byen. Per Thomsen, formand for Tørring Idrætsforening, håber, at det kan være medvirkende til flere aktiviteter for børn og voksne.

- Der er på det seneste startet helt nye hold op for børn. Blandt andet håndbold for de 10-årige, men vi har tusindvis af idéer til at udvikle foreningen. For eksempel et medieudvalg, der kan være med til at sætte os og Tørring yderligere på landkortet, siger han.

Annonce

Skal bidrage

Josefine Ingemann Thomsen og Mikkel Strunge er blandt dem, der har engageret sig i den lokale idrætsforening. Og lige netop den indstilling er vigtig, mener Anette Lak Rasmussen, der indtil juni var formand for Tørring Borgerforening og mangeårigt medlem af udviklingsrådet.

- Jeg synes, at det er dejligt, at der er flere, som flytter til byen. Det er godt for den, for blandt andet forenings-og handelslivet. Tørring har over de senere år udviklet sig fra en mindre landsby til en større by, siger Anette Bak Rasmussen og fortsætter:

- Men det er vigtigt, at de nye borgere engagerer sig og bidrager til livet her i frem for at sidde i deres egne huse. I borgerforeningen har vi altid haft forskellige aktiviter, der kan samle folk.

Netop Anette Lak Rasmussens opfordring har parret på Elsdyrvej taget til efterretning.

- Vi er med i idrætsforeningen, hvor vi har startet et Trille-Trolle håndboldhold op for børn mellem to til fem år, siger de.

Annonce
Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Kom til brætspil & pizza i Hedensted, Tørring og Juelsminde

Annonce
Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Den nye skraldeordning er ikke optimal

Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

100 år gamle vinduer skiftet ud: Kostede næsten 90.000 kroner

Tørring Folkeblad

Andespil på Sognegården

Tørring Folkeblad

Politirapporten uge 42: 77-årig fik hjertestop og kørte i grøften

Tørring Folkeblad

Kom til åben generalforsamling i ChildArt

Hedensted/Juelsminde Avis

Sammen om det gode ældreliv i kommune og region

Tørring Folkeblad

Karen Margrethe vil ikke bare sætte sig i en stol og vente på, at solen går ned: Nu er hun ny formand for Ældresagen

Tørring Folkeblad

Uhyggen spreder sig i Uldum: Mølle, skole og spejdere inviterer til halloween-fest

Hedensted/Juelsminde Avis

Vi skal væk fra sognerådspolitikken og fokusere på helheden

Tørring Folkeblad

Nyt vartegn? Varmeværk vil placere 18 meter høj tank ved indfaldsvej til Rask Mølle

Tørring Folkeblad

Beder-kunstner løb med hovedpræmien ved censureret udstilling i Aale

Tørring Folkeblad

Ugens politirapport uge 41: Biljagt i Hvirring endte i sømmåtte

Hedensted/Juelsminde Avis

Hedensted falder fra tinderne i ny idrætsundersøgelse:  Vilkårene for foreningslivet er forværret

Hedensted/Juelsminde Avis

Mick meldte sig helt frivilligt, da der manglede folk til Hedensted Badminton Klubs bestyrelse

Tørring Folkeblad

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Tørring Folkeblad

Sognefoged og landmand satte en ære i at tingene skulle foregå ærlig og korrekt

Hedensted/Juelsminde Avis

Læsere anbefaler: Disse brætspil er (også) værd at kaste sig over

Hedensted/Juelsminde Avis

Tv-kendt influencer med 40.000 følgere har været med til at designe kjolerne: Sådan ser konfirmandmode hos Panayotis ud i 2022

Hedensted/Juelsminde Avis

Loge i Horsens har fået ny ledelse

Hedensted/Juelsminde Avis

Vi støtter bevarelsen af skolerne i de mindre bysamfund

Hedensted/Juelsminde Avis

Tillid er det særlige råstof, der skaber Danmarks bedste kommune

Hedensted/Juelsminde Avis

Byrådskandidater har en vision: Juelsminde som det nye seniorparadis

Annonce