Annonce
Tørring Folkeblad

Vækstpulje skyder godt 200.000 ud til lokale projekter: Pengene kommer mølle, spejdere og borgere til gavn

Den kommende spejdergård i Rask Mølle skal være et kraftcenter, som også er åbent for kirken, foreninger og institutioner. Finansieringen af projektet er i fuld gang. Tegning: Spejdergården Rask Mølle
Rask Mølle, Uldum og Hornborg har fået del i energi- og telekoncerns vækstpulje.
Annonce

Uldum/Rask Mølle/Hornborg: Tre projekter i den vestlige del af Hedensted Kommune har fået del i en vækstpulje etableret af energi og telekoncernen Norlys.

KFUM-Spejderne i Flemming  har i samarbejde med Spejdergården Rask Mølle fået den største bid. Der er tale om 100.000 kr.

Beløbet går til det ambitiøse projekt, der ud går på at rive den eksisterende spejdergård på Møllersmindevej ned og opføre en ny i løbet af 2022. Det kræver 10 mill. kr. alt i alt.

Uldum Mølle har også fået et stort støttebeløb fra vækstpuljen.


Det er først og fremmest projekter, der rammer inden for vores ejergeografi - altså der hvor vores andelshavere bor. Vi er jo et andelsselskab, og det er vigtigt for os fortsat at være nærværende og synlige lokalt.

Steen Thomsen, vækstpuljeansvarlig, Norlys


Der er bevilget 80.000 kr. til den igangværende renovering, der omfatter ny vinge og nyt gulv. Møller Jacob Hanquist fortæller, at pengene går til en ny rundgang på møllen.

Annonce

Nyt inventar til hytte

Hornborg Lokalråd er blevet hjulpet med 27.000 kr. Pengene er øremærket fysiske rammer for sociale fællesskaber.

- De går til bordbænke-sæt og skabe til vores flotte samlingshytte på sportspladsen. Vi har også fået penge fra Hedensted Kommunes LUP og fra Velux Fonden til det. Så vi er taknemmelige og glade, fortæller Pie Munksgaard, Hornborg Lokalråd.

Annonce

Næste frist til marts

Norlys Vækstpulje er en videreførelse af den tidligere SE Vækstpulje.

Den dækker størstedelen af Jylland og har i denne første samlede ansøgningsrunde modtaget 999 ansøgninger. Heraf har 250 fået støtte.

Støttebeløbene løber samlet set op i 18,6 mio. kr. De fleste af pengene går til steder, hvor koncernens andelshavere bor.

Næste ansøgningsfrist venter 1. marts. 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Online Tegneskole

Annonce