Annonce
Tørring Folkeblad

Værsgo: Børnefamilier får 317 madkroner retur for coronalukning

Selvom pædagoger og køkkenpersonale stadig skulle have løn under nedlukning af daginstitutionerne under coronakrisen, blev der ikke købt mad ind til børnenens frokost. Derfor får forældrene nu 317 kroner retur. Arkivfoto
Hedensted Kommune har besluttet at give halvdelen af de penge, som forældre har betalt for madordning mens institutionerne var lukkede, tilbage.
Annonce

Hedensted: Børnefamilier i Hedensted Kommune kan nu glæde sig til at få ikke mindre end 317 kroner tilbage pr. barn, de har i en institution med frokostordning. Det har politikerne i udvalget for læring besluttet.

Beløbet svarer til de udgifter, som kommunen normalt har til indkøb af mad, men som ikke blev brugt under nedlukningen af landet fra 16. marts til 15. april.

- Vi ønsker ikke at opkræve nogle penge fra forældrene, som vi ikke har haft udgifter til, forklarer udvalgsformand Ole Vind (V) om beslutningen.

Også forældre til børn, der har gjort brug af nødpasning og altså har fået serveret frokost i daginstitutionen under nedlukningen får pengene retur.

- Det bliver simpelthen for administrativt tungt at håndtere, hvis vi skulle undlade at betale tilbage til dem, der har benyttet sig af nødpasningen. Jeg tror ikke, der er mange, der har været der samtlige dage under nødpasningen, så man vil skulle ned at kigge på hvor mange dage, hver enkelt barn er blevet passet, og det kan ikke betale sig, lyder det fra Ole Vind.

Annonce

Ingen kompensation

I alt 1107 børn har været tilmeldt en institution med frokostordning under nedlukningen, og derfor bliver det samlet 351.000 kroner, der nu skal retur til forældrene. Frokostordningen koster i Hedensted Kommune 610 kroner om måneden, men kun ca. halvdelen er direkte udgifter til mad, mens den anden halvdel går til løn til køkkenpersonale.

Flere forældre i Hedensted Kommune har tidligere udtrykt ønske om at få kompensation, ikke kun for frokostordningen men for den fulde betaling for dagtilbuddet under nedlukningen. 22. april indgik Regeringen og samtlige partier i Folketinget dog en aftale om, at man fra statens side ikke vil kompensere kommunerne for en evt. reduceret forældrebetaling under nedlukningen.

Det skyldes bl.a., at kommunerne på trods af nedlukningen stadig har haft udgifter til lønninger mv. Der henvises desuden til, at forældre der er økonomisk ramt af coronakrisen har mulighed for at søge om friplads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Stranden skal være for alle

Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Åben toghave

Tørring Folkeblad

Når ånderne banker på

Tørring Folkeblad

Spejdere holder loppemarked

Annonce