Annonce
Tørring Folkeblad

Varmeprisen tager et kæmpe hop i Tørring fra et lavt niveau

Forbrugerne i Tørring skal fremover betale mere for deres fjernvarme, end de har været vant til. Arkivofot

Forbrugerne i Tørring skal nu betale i gennemsnit 5500 kr. mere om året på at varme deres bolig op i forhold til før. Det skyldes, at et statsligt tilskud falder væk.

Annonce

Tørring: Fjernvarmeforbrugerne i i Tørring skal gribe dybere i lommen forud for den kommende fyringssæson.

Fra 1. september indfører Tørring Kraftvarmeværk en prisstigning på i gennemsnit 5500 kr. om året per forbruger. Det skyldes, at værket fra næste år mister 5,5 mill. kr. i tilskud fra staten. det såkaldte grundbeløb et et fast årligt tilskud, som kraftvarmeværkerne har fået for at sikre Danmarks elforsyning. Men allerede 2004 besluttede Folketinget, at grundbeløbet falder bort fra 2019, så derfor investerede kraftvarmeværket i 2015 blandt andet i et solvarmeanlæg.

- I september 2015 satte vi gennemsnitsprisen meget kraftigt ned på grund af solvarmeanlægget. Værket skal hvile i sig selv, så vi var nødt til at sænke prisen. Selvom prisen stiger voldsomt nu, bliver det faktisk kun et merpris på under ca. 2000 kr. om året i forhold til den pris, som man betalte før 2015, forklarer driftsleder Claus Kimer Rasmussen.

Hvad koster varmen?

I 2015 lød varmeregning for et standardhus på 130 kvm på 15.566 kr. om året ved et forbrug på 18,1 Mwh.

Regningen faldt året efter til 8688 kr.

Nu kommer prisen for et standardhus op på 17.113 kr..

Skulle alle de 5,5 mio. kr., som værket mister, være fordelt over de ca. 1000 forbrugere i Tørring, ville det betyde en ekstra regning på ca. 5000 kr. om året.

Annonce

På sigt også i Rask Mølle

Fordi Tørring Kraftvarmeværk har et skævt regnskabsår, træder de nye priser i kraft allerede fra 1. september i år.

Nogle værker har valgt at lave investeringer for deres grundbeløb, eksempelvis i Rask Mølle, hvor grundbeløbet er gået til at modernisere ledningsnettet.

- Vi har ikke regnet grundbeløbet ind i driften, så derfor kommer forbrugerne ikke i første omgang til at mærke noget. Men på sigt, når vi skal renovere anlæg og rør, så kommer vi til at sætte prisen op, forklarer driftsleder Torben Wang Sørensen fra Rask Mølle Kraftvarmeværk, der mister 1,8 mio. kr.

Den mulighed har man valgt ikke at bruge i Tørring. I stedet har man søgt af afbøde stigningen gennem effektiviseringer og som sagt solvarme. Forbrugerne skal ikke regne med, at det bliver bedre i fremtiden. Endnu et tilskud står til at blive fjernet, nye regler for regnskaber og kontrol kan betyde øgede udgifter til administration, og afgiftssystemet ændrer sig kontant.

- Vi er trætte af, at forbrugerne skal opleve, at prisen går op og ned, men vi er bundet af udefrakommende faktorer, siger formand for kraftvarmeværkets bestyrelse Søren Therkildsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Stranden skal være for alle

Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Åben toghave

Tørring Folkeblad

Når ånderne banker på

Tørring Folkeblad

Spejdere holder loppemarked

Annonce