Annonce
Tørring Folkeblad

Venner løber 160 km på et døgn for at hjælpe syge børn

Mads Rasmussen (tv) og Brian Moesgaard har trænet til den 160 km lange løbetur lands Gudenåen siden januar. De håber at kunne gennemføre den på lidt under et døgn. Pressefoto
34-årige Mads Rasmussen har selv en søn, der har været alvorlig syg, og nu vil han sammen med kammeraten Brian Moesgaard løbe hele Gudenåens længde for at samle penge ind til syge børn.

Tørring: Sceneriet er smukt, når de to løbevenner, 34-årige Mads Rasmussen og 42-årige Brian Moesgaard, lørdag eftermiddag begiver sig ud på en 160 km lang løbetur langs Gudenåen. Og det er tanken bag også.

Målet med den ambitiøse løbetur er nemlig at samle penge ind til foreningen "Legeheltene", der hjælper syge børn med at få et liv med leg og bevægelse.

Det skriver Børneulykkesfonden i en pressemeddelelse.

Annonce

Turen begynder lørdag kl. 14 ved Gudenåens udspring ved Tinnet Krat, og på ruten når Mads Rasmussen og Brian Moesgaard bl.a. forbi Uldum Kær, Mossø, Himmelbjerget, skovene ved Silkeborg og meget mere. De to løbere håber at være i mål ved Randers Bro dagen efter kl. 11.

Søn var alvorligt syg

Motivationen for at begive sig ud på den lange tur lands Gudenåens kilder stammer fra de to løberes eget liv.

Mads Rasmussen har selv en søn, Marco, som i en alder af tre år fik to hjertestop og blodpropper fra lysken og ned. Lægerne gav ham ikke mange chancer for at overleve, men han skulle vise dem noget andet.

I dag er Marco syv år og startet i skole, men han har stadig mén fra sygdommen.

- Blodpropperne har gjort, at hans ben har taget skade, og han vil nok aldrig komme til at løbe lange ture. Derfor løber vi for at samle ind til Legeheltene, som gør en kæmpe forskel for, at børn, der bliver syge og indlagte, stadig får et liv med leg og bevægelse på den måde, de nu kan, siger Mads Rasmussen.

Også Brian har personlig erfaring med, hvad aktiv leg og bevægelse betyder for børn med særlige udfordringer via sit arbejde på en specialskole.

Annonce

Trænet siden januar

Med sig på løbeturen medbringer de to mænd hver især en liter væske, snacks, regnjakke, trøje, nødtæppe, mobiltelefon, powerbank og pandelampe med i løbevesten.

Ni depotstationer er fordelt over ruten, og de har gennemført en ugentlig træning på 40-100 km siden januar.

Man kan støtte de tos indsamling via MobilePay på 3100723.


Vi løber for dem, som ikke selv kan.

Mads Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Replik: Det er en myte, som politiske modstandere vil pådutte Nye Borgerlige, at vi ønsker at fjerne ydelserne fra de ældre

Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Lån bøger i brugsen

Tørring Folkeblad

Åbent køkken

Annonce