Annonce
Tørring Folkeblad

Veronavej har rykket halloween ud i gaden: Vi syntes, det var synd for børnene

Tinna Schutz Larsen og datteren Bella har sammen med Chamila Lund sørget for at pynte Veronavej op til halloween. Foto: Mads Dalegaard
På en gade midt i Hedensted har beboerne taget halloween-traditionen ud i det fri. Hele gaden er pyntet op, og alle er velkomne til at kigge forbi.

Hedensted: En varulv på garagen, spøgelser i hækken og et podie med grinende græskar.

I løbet af de seneste uger er Veronavej i Hedensted blev forvandlet til et halloween-spøgelseshus efter amerikansk forbillede. Hække og indkørsler er blevet pyntet med spindelvæv og skeletter, mens zombier titter ud fra udestuen.

- Vi kom til at tale om halloween i ugen før efterårsferien. At det var synd, at børnene ikke kunne komme ud og rasle eller mødes og skære græskar. Derfor blev vi enige om at prøve at pynte op på vejen, forklarer Tinna Schutz Larsen, der selv har tre børn.

Annonce

Hendes genbo Chamila Lund var med på ideen.

- Man skal ikke forslå kreative tiltag til mig to gange, for jeg elsker sådan noget, siger hun med et smil.

Genbrug og græskar

Som sagt så gjort. De to kvinder fik lov af naboerne til at inddrage fortove og hække, og så gik den vilde jagt ellers i genbrugsbutikker og andre steder efter uhyggelige effekter.

Elementer som medisterpølse, svinehjerte og dukker i farvet væske er med til at skabe uhygge på vejen. Foto: Mads Dalegaard

- Dukkerne har vi købt i genbrugsbutikken i Løsning, og så har de fået en klat maling, forklarer Chamila Lund, der viser rundt blandt dukkerne, der nu er malet blodige eller sorte eller viklet ind i stof, så de ligner mumier.

Tinna Schutz Larsen lagde et opslag op om pyntningen på Det sker i Hedensted på Facebook, og derefter begyndte folk at valfarte til den lille villavej.


Folk kan gå rundt og kigge i deres eget tempo og kan holde afstand.

Chamila Lund


- Vi har haft besøg af børnehaven Spiloppen, og der har været mange børnefamilier forbi, fortæller Tinna Schutz Larsen.

Kvinderne inviterede også til en græskarskæringskonkurrence, så nu er vendepladsen prydet af et græskarpodie med uhyggelige græskar. Vinderen trækkes 31. oktober.

Annonce

Slikrampe på vej

- Vi kommer til at være på vejen den dag og klæde os ud, og så har vi efter amerikansk inspiration lavet en slikrampe på to meter, så børnene kan få fyldt lidt i deres poser, forklarer Tinna Schutz Larsen.

Al pynten er ude på vejen eller i indkørslerne på Veronavej, så man kan holde afstand. Foto: Mads Dalegaard

- Vi sørger selvfølgelig for, at der ikke bliver forsamlet for mange, men vi synes, at der skal ske noget for børnene, fordi der er synd for dem, at de slet ikke må noget i coronatiden, forklarer Chamila Lund.

De holder begge to af halloween, der, selvom det er en amerikansk tradition, også har en rolle at spille i Danmark.

- Jeg tror, halloween er mere for alle i forhold til fastelavn. Der er noget også for de større børn og for voksne, siger Chamila Lund.

- Og så er det jo ikke helt nyt i Danmark. Børnenes oldefar har fortalt om, hvordan han, da han var dreng, skar roelygter og gik og skræmte folk med dem, siger Tinna Schutz Larsen, der nu får lejlighed til at skræmme folk på sin egen vej.

Frem til efterårsferien kunne børn under 14 år fra Hedensted aflevere græskar. Vinderen afsløres til halloween 31. oktober. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Lån bøger i brugsen

Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Replik: Det er en myte, som politiske modstandere vil pådutte Nye Borgerlige, at vi ønsker at fjerne ydelserne fra de ældre

Tørring Folkeblad

Åbent køkken

Annonce