Annonce
Tørring Folkeblad

Veteranen Pihl vandt over dem alle

29-årige Lasse Pihl er temmelig beskeden om sin egen præstation ved Danmarksmesterskabet i Tumbling, som han sidste weekend vandt for tredje gang. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Lasse Pihl blev i weekenden danmarksmester i tumbling for tredje gang. Den 29-årige lokale gymnast burde ellers ikke kunne hamle op mod de fem til 10 år yngre konkurrenter.
Annonce

Flemming: Egentlig havde 29-årige Lasse Pihl så småt indstillet sig på, at hans dage som den absolut bedste tumbling-udøver i landet var ovre.

I både 2011 og 2014 vandt han danmarksmesterskabet i den gymnastiske spring-disciplin, men siden er det ikke lykkedes for Lasse Pihl at nå øverst på podiet. I hvert fald lige ind til sidste weekend, hvor DM blev afviklet i Odense Idrætshal.

Her sprang den lokale efterskolelærer sig nemlig endnu engang helt til tops. En stor præstation taget i betragtning, at konkurrenterne for langt de flestes vedkommende er fem til 10 år yngre end herren øverst på podiet.

- Jeg havde slet ikke regnet med, at det skulle gå så godt, og jeg troede nok, at den tid, hvor jeg kunne komme helt til tops ved DM, var slut. Men tingene gik bare lige min vej i år, lyder det beskedent fra den nykårede danmarksmester.

Hvad er tumbling?

Tumbling er en gren af springgymnastikken, hvor udøverne laver en serie på fem til otte spring på en 25 meter lang fiberbane.

Til konkurrencerne skal udøveren melde ind, hvilke spring han eller hun har tænkt sig at udføre. Bedømmelsen sker på baggrund af sværhedsgraden af de meldte spring og udførelsen.

Deltagerne får karakterer på baggrund af deres spring. Karakteren begynder på 10, og så trækkes der point fra ved fejl.

Læs mere om tumbling på Danmarks Gymnastikforbunds hjemmeside: www.gymdanmark.dk.

Annonce

Erfaring hjælper

Han har haft sin barndom i Rask Mølle og har dyrket gymnastik, så længe han kan huske. I dag er omdrejningspunktet Flemming Efterskole, hvor Lasse Pihl arbejder som tumbling- og gymnastiklærer og bor i tjenestebolig med sin kæreste og 20 måneder gamle datter.

- Det smukke ved tumbling er, at det ikke altid er den bedste, der vinder. Det handler om at være bedst på dagen. Efterhånden ved jeg dog, hvad jeg skal gøre, for at jeg er god i konkurrencerne. Jeg tager måske ikke helt så mange chancer som de unge, og jeg har med alderen fået en god sans for, hvad der kan lade sig gøre. Det vigtigste er, man lander på benene igen til sidst, fortæller Lasse Pihl med et smil.

Annonce

For sjovt

Interessen for tumbling opstod, da han i 2007 var elev på Vesterlund Efterskole. Siden er der, udover de tre DM-guldmedaljer i trofæskabet, også kommet tre DM-sølvmedaljer fra hhv. 2013, 2016 og 2018. Internationalt har Lasse Pihl kvalificeret sig til VM en håndfuld gange og har fået sin bedste placering som nummer 10. Til EM er Lasse Pihls hidtidige bedste individuelle resultat en sjette plads. Dertil kommer en EM sølvmedalje i tumbling for hold (teamgym) samt deltagelse på DGI's Verdenshold i 2014/2015.

- Jeg tror, mine sportslige præstationer kommer af, at jeg altid har syntes, det har været sjovt. Der har sjældent været sure træningstimer, for hvis jeg i nogle perioder ikke har syntes, det har været sjovt at gå til træning, er jeg bare blevet væk. Jeg har prøvet at dyrke andre idrætter, men det har altid været gymnastikken, der har været sjovest, og også det jeg er bedst til, fortæller Lasse Pihl.

Med sig øverst på podiet fik Lasse Pihl også sin 20 måneder gamle datter. Foto: GymDanmark/Rasmus Bruun Liboriussen
Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Ugens politirapport uge 28

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce