Annonce
Tørring Folkeblad

Vi vil alle på Hjortsvang Museum komme til at mangle Anders Bendt og hans indsats

"Anders Bendt var tro mod det originale og dermed et værn mod store forandringer i det museum, han selv havde været med til at oprette i 1985. Nye tider bærer nye skikke, men selv når forandringernes vinde blæste, var han efter sit stop som frivillig stadig en positiv kritiker overfor de ændringer, de nye tider har nødvendiggjort, og han deltog til det sidste aktivt i museets arrangementer", skriver Jette Heller og Verner Markussen i mindeordene om Anders Bendt Andersen. Arkivfoto

Jette Heller og Verner Markussen, henholdsvis bestyrelsesformand og arkivar i Hjortsvang Museum, har på museets vegne skrevet mindeord om Anders Bendt Andersen, Tørring, der blev 97 år.


Det er med vemod, at vi på Hjortsvang Museum har modtaget meddelelsen om Anders Bendt Andersens død.

Anders Bendt betød utroligt meget for museet og var fra stiftelsen og gennem en lang årrække en ildsjæl, der viede en stor del af sin tid til museet, dels i samlingerne, men ikke mindst på museumsarkivet, hvor han i den grad har sat sit eftermæle som lokalhistoriker med styr på gårdhistorien og forbindelserne mellem Hjortsvang-familierne.

Annonce

Selv de seneste år op til sin død var Anders Bendt sparringspartner i arkivet og bidrog med sin formidable viden og hukommelse til løsning af mange problemstillinger i det historiske arbejde.

Vi føler trang til at fremføre et H. C. Andersen citat:

"Det gamle træ, o, lad det stå, indtil det dør af ælde. Så mange ting det husker på, hvad kan det ikke melde."

Dette symbolske digt udtrykker måske bedst Anders Bendts indsats og hans fantastiske evne til at formidle lokalhistorie både med mund og pen. Jo, Anders Bendt havde meget at melde.

Gennem et langt liv samlede han tidender om sine omgivelser og deres mennesker, og den opsamlede historiske vidensbank kom alle på museum og arkiv til gode, når vi søgte i slægternes spor.

Utallige timer har han tilbragt med research i de nationale arkiver, og denne research har båret frugt i form af udgivelsen af adskillige hæfter og artikler om lokalhistoriske emner, og manuskripterne er senere blevet en solid basis i museumsarkivets Infotek i cyberspace.

Anders Bendt var tro mod det originale og dermed et værn mod store forandringer i det museum, han selv havde været med til at oprette i 1985.

Nye tider bærer nye skikke, men selv når forandringernes vinde blæste, var han efter sit stop som frivillig stadig en positiv kritiker overfor de ændringer, de nye tider har nødvendiggjort, og han deltog til det sidste aktivt i museets arrangementer.

Museet havde den glæde, at Anders Bendt, efter han var holdt op med at køre bil, jævnt hen ringede og sagde, at nu var det tid til en tur på museet. På den måde kunne han hele tiden følge med i udviklingen.

Vi blev også hidkaldt en af hans sidste dage, da han ville være sikker på, at fortællingen om Anders og Gabrielle ("Æ Bindstouw" fra 1842) og deres ejendele på museet stadig ville leve videre der.

Vi vil alle på Hjortsvang Museum komme til at mangle Anders Bendt og hans indsats.

Æret være Anders Bendt Andersens minde.

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Hedensted og Odder får hver otte millioner til lokal udvikling: Hør hvordan du kan bidrage til at fordele pengene

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Det er dejligt endelig at se, at nogle medlemmer af regionsrådet faktisk er lydhøre for problematikken omkring responstider

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Regionsrådsmedlemmer reagerer på kritik af responstider: Der skal være kvalitet og tryghed i ambulancedriften i hele regionen

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Buschauffør blev overfuset og slået: Politi leder efter gerningsmanden

Hedensted/Juelsminde Avis

Danmark skal være et land, der melder sig ind - og ikke ud - når der er brug for at tage ansvar i den verden, vi er en del af

Hedensted/Juelsminde Avis

KD støtter friplejehjem i Løsning: Ældre bør have frit valg, når de skal på plejehjem

Tørring Folkeblad

Unge tog ansvar, efter møller skrev på Facebook: - Det er positivt, at nogen tør stå frem og stå ved, hvad de har gjort

Hedensted/Juelsminde Avis

Klummen: Sådan kombinerer du sommerferie og vægttab

Hedensted/Juelsminde Avis

Det er vigtigt at måle alle infrastruktur-investeringer efter samfundsøkonomisk rentabilitet, hvilket helt forsvinder i debatten om timedrift og togfond

Tørring Folkeblad

Salmeforfatter fortæller om livet

Tørring Folkeblad

Nyt tilbud: Nu kan seniorrådet træffes på biblioteket

Tørring Folkeblad

Cyklist blev påkørt og fik hjernerystelse: Bilist kørte videre

Annonce