Annonce
Tørring Folkeblad

Ville gøre noget godt for sig selv: Så lavede Merete et husmor-håndboldhold

Tørring har i flere år ikke haft en håndboldafdeling, da der har været mangel på både spillere og trænere. Nu har Merete Kronborg Andersen selv taget initiativ til at lave et seniordame hygge-hold. Foto: Michael Svenningsen
I løbet af ganske kort tid har 14 af Tørrings kvinder fået stablet et håndboldhold på benene. Haltiden onsdag fra 21-22 afholder dog flere fra at være med.
Annonce

Tørring: Klokken er 21 onsdag aften. Merete Kronborg Andersen og Mitte Smed Holmstrøm er på vej ind i Gudenåhallen i Tørring iført fuldt håndbold-outfit.

En flok mænd har netop lagt deres floorball-stave og er nu forvist til en øl i omklædningsrummet, for nu er det frem til klokken 22 damernes tur til at indtage halgulvet.

- Vi plejer at være flere, men der er en masse sygdom i omløb lige nu, og folk har travlt på grund af julen, så vi har fået en del afbud, fortæller 38-årige Merete Kronborg Andersen, mens hun snører skoene.

Det er hende, der har taget initiativ til det nye dame-håndboldhold i Tørring, der første gang indtog halgulvet for et par måneder siden og som derfor har været nødsaget til at tage imod de ledige ydertider, der var i hallen.

Selvom det analoge ur i Gudenåhallen er gået i stå, ændrer det ikke på, at træningstiden fra 21-22 er lige sent nok for håndboldspillerne. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

For alle

Håndboldsporten har ellers haft svære kår i Tørring den seneste håndfuld år, og på grund af vigende interesse og mangel på trænere har hverken senior- eller ungdomsafdelingen i foreningen booket en eneste haltid i denne sæson. Men da Merete Kronborg Andersen lavede et opslag på Facebook, om nogen kunne være interesseret i at spille lidt hyggehåndbold med hende, væltede de positive tilkendegivelser ind.

- Jeg har ikke gjort noget for mig selv i mange år, men en veninde skubbede på og fik mig overbevist om, at det hele ikke behøvedes at handle om børn og familie. Så derfor lavede jeg opslaget. Håndbold har altid gjort mig glad, fortæller Merete Kronborg Andersen, der som ung har spillet meget håndbold i både Tørring, Rask Mølle og Stensballe.

Men man kan også være med uden at have haft en bold i hænderne før. Det er 37-årige Mitte Smed Holmstrøm et bevis på.

- Min eneste håndbolderfaring er fra 1. klasse, hvor jeg ganske kort gik til håndbold. Men jeg vil gerne være med her, fordi der er så mange mennesker, som jeg godt kan lide, og fordi jeg ved, de er nogen, der ikke råber af mig, hvis jeg laver en fejl, fortæller Mitte Smed Holmstrøm, inden hun energisk kaster sig ud i at skyde på mål.

Annonce

Kejtet og kluntet

Merete Kronborg Andersen understreger, at man kan være med uanset niveau.

- Forleden prøvede vi at spille en kamp, men efter fem minutter var der ingen af os, der kunne trække vejret mere, så vi skal lige have gang i noget løbetræning, inden vi melder os klar til kamp. Det er virkelig husmor-håndbold, og det må godt være både kejtet og kluntet, for vi skal bare have det sjovt, og det skal være et frirum fra arbejde og familie, lyder det fra Merete Kronborg Andersen.

Indtil videre er 14 kvinder med på holdet, mens to-tre stykker har måtte melde permanent afbud på grund af den sene tid.

- Vi kunne selvfølgelig godt tænke os at blive nogle flere og få en bedre tid. De fleste af os har børn, så der er tit et forældremøde, sygdom eller andet, der gør man bliver forhindret i at komme. Der har også været nogle, der har takket nej, fordi de ikke kan komme op dagen efter, efter at have spillet så sent, konstaterer Merete Kronborg Andersen.

Alle kan være med på håndboldholdet, uanset niveau. Merete Kronborg Andersen (tv) har spillet meget håndbold som ung, men har ikke rørt en bold i 16 år. Mitte Smed Holmstrøm derimod har før nu - aldrig dyrket håndboldsporten. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce