Annonce
Tørring Folkeblad

Vonge Kro 15 minutter fra at brænde ned

Kun en hurtig indsats af kok og brandvæsen forhindrede tidligt i morges Vonge Kro fra at blive forvandlet til aske. Arkivfoto: Jim Hoff
Kun en hurtig indsats af kok og brandvæsen forhindrede tidligt fredag morgen Vonge Kro fra at blive forvandlet til aske
Annonce

Vonge: - Vonge Kro brænder, jeg har tilkaldt brandvæsenet, de er på vej.

Sådan lød det fredag morgen kl. 05.15 i telefon til Kim Moesgaard, indehaver af Vonge Kro.

Beskeden kom fra Martin Braaten, der via sit cateringsfirma har lejet køkkenet og den nye sal på kroen.

- Martin mødte ind cirka klokken fem og gik ned i den nye sal for at tænde en ventilator. Men kort tid efter lugtede han røg nede fra salen og kunne konstatere, at ventilatoren var kortsluttet. Der var opstået en mindre brand, som gav en hel del sort røg fra sig, og der ulmede en del ild omkring ventilatoren, fortæller Kim Moesgaard.

Martin Braaten fik tilkaldt brandvæsenet fra Tørring, der var lynhurtigt på stedet. Kim Moesgaard ilede også til den gamle kro, som han i år har overtaget efter sine svigerforældre Ole og Olga Kragh.

- Brandvæsenet kunne fortælle mig, at de folk, der bor på 1. salen forlængst var kommet ud. De havde selv 'lugtet lunten' om man så må sige, og var kommet ned i sikkerhed, uden at de kom i fare. Det stod også klart, at de havde ilden under kontrol, så det var en stor lettelse, fortælle Kim Moesgaard.

Han roser såvel Martin Braaten som brandvæsenet for at have løst situationen lige efter bogen. Netop den både hurtige og rigtige reaktion på branden viste sig at være af helt afgørende betydning.

Hvis brandvæsenet var kommet blot 15-20 minutter senere, havde ilden bredt sig ind under loftet, og så er det meget sandsynligt, at man hverken havde kunnet redde salen, køkkenet eller måske endda hele kroen var brændt ned.

Kim Moesgaard, indehaver af Vonge Kro

Annonce

15-20 minutter fra en katastrofe

Branden havde bredt sig i et ventilationsrør, og derfor slog brandfolkene slog hul i taget, så ilden kunne slukkes. Det arbejde var færdigt 06.45 efter knap to timers indsats. I alt ni mand med sprøjte, tankvogn og indsatsleder bil var i sving på Bygaden i Vonge.

- Hvis brandvæsenet var kommet blot 15-20 minutter senere, havde ilden bredt sig ind under loftet, og så var der gået ild i den gamle del af kroen, også køkkendelen, og så er det meget sandsynligt, at man hverken havde kunnet redde salen, køkkenet eller måske endda hele kroen var brændt ned, konstaterer Kim Moesgaard.

Efter slukningsarbejdet forestår der nu en større oprydning/rengøring af den brandskadede sal, og Kim Moesgaard må i gang med at tale med forsikringen.

Brandvæsenet konstaterer, at ilden er opstået som et hændeligt uheld og som følge af den indledningsvist omtalte kortslutning i den ældre ventilationsmotor.

- Alt i alt skal vi bare være glade for, at vi er sluppet så billigt. Der kunne være gået meget værre; frem for alt er det glædeligt, at ingen personer kom til skade under denne her brand, siger Kim Moesgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Spejdere holder loppemarked

Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Sat til vægs af et marsvin

Annonce