Annonce
Trekantens Folkeblad

Bliv herre i eget vandtårn

Stairway to heaven. Der er cirka 100 trin til toppen af vandtårnet. Foto: Jesper Werge
Annonce
brejning - Er det klassiske 70'er-parcelhus eller det helt nye og rektangulære typehus ikke lige sagen, så er der masser af andre muligheder på boligmarkedet.

Når reden skal bygges, og familien indlogeres, så drømmer rigtig mange om det klassiske parcelhus, som opfylder alle ønsker til indretning, placering og pris. Men for enkelte er det måske lidt for konformt og lidt for stereotypt.

Hvis man i stedet skal derud, hvor den gennemsnitlige boligkøber er ude af deres comfort-zone, så skal man have fat i en helt særlig bolig.

Og her kunne et vandtårn stort set uden inventar måske være svaret på ens boligdrøm.
Godt 20 meter tårn. Vandtårnet i Brejning har været sat til salg i fem måneder. Foto: Jesper Werge
Annonce

Tårn uden begrænsninger

Home i Brejning og Børkop har gennem et halvt år haft sådan et til salg til den nette sum af små 1,1 millioner kroner. For det beløb er man sikker på at få sig en unik bolig med udsigt til både fjord og marker.

Der er ingen begrænsninger for, hvad vandtårnet - der ligger på J. L. Varmings Vej - kan bruges til for en køber, men ifølge ejendomsmægleren er det mest attraktive ved købet, at man må opføre en to-plans funkisvilla ved siden af tårnet.

Der følger således en godt 1250 kvadratmeter stor grund med i købet. Hvis man vil bruge selve tårnet som fremtidig bolig, så kræver det en vis håndværkermæssig snilde.
Indgangen er gemt væk. Der er en del buskads, som skal klippes ned, inden man for alvor kan flytte ind i vandtårnet. Foto: Jesper Werge
Annonce

Solide materialer

Vandtårnet består i bund og grund af ydermure, en hel del trapper i træ samt en masse effekter, der kan relateres til vandværks-delen. Desuden er vandtårnet base for en del antenneudstyr tilhørende TDC, som i øvrigt har lov til også i fremtiden at bruge tårnet.

Indvendigt er vandtårnet tørt og fint, og der er ikke tegn på af hverken råd eller svamp.

Der er en del elektriske installationer, og trapperne virker ikke som en konstruktion, man ligefrem skal hoppe på - men ellers virker materialerne solide nok.

Ejendomsmægleren oplyser ikke tårnets højde - men et forsigtigt gæt er godt en snes meter.
På øverste etage. Betegnelsen rustikt passer vist meget godt til tårnets top. Foto: Jesper Werge
Annonce

100 trin til toppen

Der er ikke alle steder, at murværk og vinduer er tætte - så det er blandt andet her, en fremtidig køber må forberede sig på en ihærdig indsats og investering.

Efter cirka 100 trappetrin når man toppen af tårnet, og her får man valuta for pengene.

Udsigten ud gennem de gamle ruder er intet mindre end fantastisk. Mod sydvest kan kirketårnet ved Gauerslund Kirke ses endog meget klart, og her vil vidderne nærmest ingen ende tage.

Til den anden side er der fjordkig og forrygende horisonter.

Boligen kan findes på www.home.dk.
Ikke meget indmad. Nogle vandrør og en stor zink-tank på toppen udgør det meste af indmaden i vandtårnet. Foto: Jesper Werge
En fin penthouse-lejlighed. Når først den store tommevandtank til venstre i billedet fjernes, er der plads til en god dagligstue på øverste etage. Foto: Jesper Werge
Lang vej til toppen. Der er vide rammer for, hvad vandtårnet kan - og må - bruges til. Foto: Jesper Werge
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce