Annonce
Trekantens Folkeblad

Brandvæsenet rykkede ud til børnehave: Synderen var 36 kilo flæskesteg

Børnehuset Krystallen i Børkop oplevede torsdag, at alarmen gik, og brandvæsenet måtte forbi. Det var nu bare røgen fra en steg, der havde skylden for det. Billedet her er fra i sommer, hvor pedel Peder Lund og leder af Krystallen, Søren Uhre Christensen får sig en snak. Arkivfoto: Mette Mørk.
Torsdag formiddag lød brandalarmen i Børnehuset Krystallen i Børkop. Det viste sig, at det var julemiddagen, der fik røgalarmen aktiveret. Men børnene skulle stadig evakueres, og de fik sig en stor oplevelse, da brandfolkene ankom.
Annonce

Børkop: 36 kilo flæskesteg og godt med brun sovs. Så meget skulle der torsdag formiddag steges og laves i køkkenet på daginstitutionen Krystallen, og undervejs gik det galt.

Røgalarmen gik i gang, og det betød, at evakueringsplanerne ligeledes straks gik i gang.

- Det var alle, der skulle ud, så der var børn i tylskørter og strømpesokker, som måtte udenfor. Men der var ingen panik, og alt gik helt efter planen, siger Søren Uhre Christensen, der er leder af Børnehuset Krystallen.

Børnene fik ikke deres overtøj med, men det var der også styr på. Nogle brandtæpper i folie blev medbragt, og så kunne børnene ellers holde varmen, mens brandvæsenet var på vej. Det var der ret hurtigt.

Medarbejderne vidste godt, at det var røg fra stegen, men brandfolkene skulle cleare det af først, før børnenemåtte komme ind igen. Et kvarters tid efter, at alarmen gik, var alt faldet til ro igen, og så var der tid til en snak mellem de granvoksne brandfolk og de små, og meget nysgerrige, poder.

- Jeg vil godt nok gerne rose brandfolkene. De var her meget hurtigt, og da de hurtigt fik clearet alt af, tog de sig tid til at snakke med børnene. Det blev en god oplevelse, siger Søren Uhre Christensen.

Annonce

Søren var julemand

Selv oplevede han ikke, at brandalarmen gik, og det havde sine egne spøjse grunde.

- Jeg var i Møllehuset i Gårslev, fordi jeg dér skulle være julemand, så da jeg kom tilbage, iført julemandskostume, holdt der brandbiler foran Krystallen. Jeg kunne godt se, at der var styr på tingene, så jeg skyndte mig lige at skifte tøj. Det vil nok være for underligt for børnene, hvis julemanden lige pludselig også var der, siger han med et smil.


Jeg var i Møllehuset i Gårslev, fordi jeg dér skulle være julemand, så da jeg kom tilbage, iført julemandskostume, holdt der brandbiler foran Krystallen.

Søren Uhre Christensen


Annonce

Debriefing er vigtigt

Efterfølgende har pædagogerne brugt megen tid på at debriefe børnene.

- Vi har snakket meget om, hvad der er sket. Vi må erkende, at det er en vild oplevelse, når alarmen går, for den larmer virkeligt meget, men alt gik planmæssigt, og der blev snakket og forklaret undervejs, siger han.

I Krystallen vælger de at tage historien med godt humør.

- Jeg kan vælge at skælde ud, eller jeg kan vælge at sige, at den slags kan ske, og at det skete. Og jeg vælger da bestemt det sidste. Der kommer en regning på 5000 kroner, og den er da øv, men når det er sagt, så fik vi en julemiddag, som til alle dage vil blive husket. Og vi fandt ud af, at vores beredskab virker, siger Søren Uhre Christensen.

Og julemiddagen? Den blev reddet, og brandfolkene fik endda lov til at smage flæskesværen.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce