Annonce
Trekantens Folkeblad

Coronakrisen har skabt en nyhed: Seniorer og hunde kan komme på kursus sammen

Vruf. Coronatiden har holdt mange seniorer mere eller mindre inde, og det betyder, at deres hunde heller ikke har fået så mange stimulanser som vanligt. Det vil et kurus rette op på. Arkivfoto: Claus Thorsted
LOF Trekanten byder på en nyhed i en tid, hvor mange seniorer og deres hunde mere eller mindre har måtte holde sig isoleret. Et kursus for seniorer og deres hunde. Ude i den smukke natur ved skov og fjord.
Annonce

Andkær Vig: LOF Trekanten starter nu helt nye hold, hvor seniorer og deres hunde kan få nogle hyggelige og lærerige timer sammen. Og sammen med andre. På passende afstand, selvfølgelig.

Kurserne hedder "Er du senior - og har du hund" - og de nye kurser er blevet skabt her under coronakrisen.

- Mange seniorer har hund, men mange har også været ekstra pressede i disse uger, hvor man har skulle isolere sig mere eller mindre. Det gælder jo både for seniorerne og for hunden, siger Merete Højgaard, der er leder af af LOF Trekanten.

Derfor griber de nye hold fast i, at det netop handler om at stimulere hundens sociale færdigheder samt seniorernes fordele ved social samvær.

- Det kommer til at ske ude i naturen her ved Andkær Vig, hvor der er masser af plads for både hunde og mennesker, og der vil være god tid til det sociale samtidig med, hunden får noget træning sammen med andre hunde, forklarer hun.

Det er faktisk ved hendes eget hjem og arbejdsplads, Højgaard Events, det kommer til foregå. I hvert fald der man samles.

- Her er så smukt og storslået med fjord og skov. Her er ganske enkelt meget plads, så rammerne er perfekte, siger hun.

Annonce

Styrke samarbejdet

Der er dog ikke tale om desideret hundetræning, som man kender fra hundetræningshold. Men hunden, uanset om den er hvalp, ældre eller derimellem, kan få meget ud af det. Det forklarer Gitte Rønnest, der er indehaver af Sjæl og Hund i Børkop.

Det er hende, som skal stå for træningen.

- Den er tilrettelagt ud fra holdets sammensætning, og jeg vil med min mange års erfaring med hundetræning og adfærdsviden kunne guide dig i, hvordan du kan styrke din hunds og dit samarbejde, så det i bogstaveligste forstand kommer til at give pote gennem mange skønne år med hunden i familien, forklarer hun.

Der er tale om, at det bliver hold for alle på 65 år og derover.

- Og det er altså ikke hunden, der skal være en senior, siger Merete Højgaard og smiler.

Holdene vil finde sted om mandagen, og de starter sidst i juni.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce