Annonce
Trekantens Folkeblad

Danmarks smukkeste vandmølle blev fejret med et egetræ, et skilt og taler - men ingen julemand

Børkop Vandmølle blev officielt kåret som Danmarks smukkeste vandmølle, da organisationen Historiske Huse var forbi Børkop. Så en lille lukket flok kunne tage mod prisen (egetræet i midten). Forhåbningen var ellers, at det kunne være sket foran hundredvis af juleglade borgere, der var til julemarked, men det marked var i år aflyst. Foto: Jørgen Flindt
Organisationen Historiske Huse var søndag forbi Børkop Vandmølle for helt officielt at markere, at vandmøllen er kåret som Danmarks smukkeste vandmølle.
Annonce

Børkop: Det var meningen, at der i går, søndag, skulle være summet af liv ved vandmøllen.

Det traditionsrige julemarked skulle have fundet sted, men i år må julemanden sove videre, for corona har vendt op og ned på alt.

Men lidt liv var der nu alligevel, og det var, trods kulden, meget højtideligt.


Børkop er et vigtigt bidrag til at fortælle historien om vandmøllerne store betydning.

Johan Westh Hage, udviklingschef hos Historiske Huse.


For det var tid til en markering i form af et plantet egetræ samt et skilt, hvor der tydeligt står det, som det hele drejede sig om: Børkop Vandmølle er kåret til at være Danmarks smukkeste vandmølle.

- Vi er meget glade for prisen, som har en stor betydning for vandmøllen. Prisen har betydet en forøget omtale rundt omkring, og det kan vi godt mærke. Vi har i år, trods corona, kunne mærke en forøget interesse for vandmøllen, sagde Erik Therkildsen, der er formand for Børkop Vandmølles Venner.

Annonce

Tak til vennerne

Også borgmester Jens Ejner Christensen kunne med tilfredshed takke for prisen på kommunens vegne.

- Danmarks smukkeste vandmølle. Det er en fantastisk titel, og en titel vi er meget stolte af. Vi ved jo godt her i kommunen, at vi har nogle helt utrolige natur- og kulturperler, og her hører vandmøllen til. Vi er meget glade for, at det også er noget, andre har lagt mærke til, sagde han blandt andet og sendte store roser videre til Børkops Vandmølles Venner.

- Børkop Vandmølle er et sted, hvor kulturattraktionen ikke bare kan ses, men også høres, smages og opleves, og det er især på grund af jeres store arbejdsindsats. Det skal I have en stor tak for. Det er på grund af jer, at andre kan komme forbi og se, hvordan en historisk mølle virker, sagde han videre.

Annonce

Børkop vandt

Det er interesseorganisationen Historiske Huse, der tilbage i 2019 satte en konkurrence i søen. Her skulle danskerne finde frem til Danmarks smukkeste vandmølle, og i den sidste ende var det så vandmøllen i Børkop, der trak det længste strå.

- Vi er glade for at være tilbage her ved dette smukke sted. Vandmøller har en helt unik betydning for det danske samfund og historie, og det er vigtigt, at man med respekt bevarer historien. Børkop er et af få steder, hvor møllen stadig har fungerende møllehjul. Børkop er et vigtigt bidrag til at fortælle historien om vandmøllerne store betydning, sagde Johan Westh Hage, der er udviklingschef hos Historiske Huse.

Skiltet, som skal pryde foran egetræet og vandmøllen, får denne ordlyd, men det er dog ikke dette skilt. Det er ved at blive lavet i metal. Foto: Jørgen Flindt

Nu er der så plantet et egetræ, som vil være noget af det første, man vil se, når man kommer til vandmøllen og parkerer ved den store parkeringsplads.

Der er også ved at blive lavet et skilt, der skal hænge ved, og fortælle historien om, at du nu er kommet til Danmarks smukkeste vandmølle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce