Annonce
Trekantens Folkeblad

De specielle corona-tider ændrer julens program

Gauerslund Gospelkor
I år byder Gauerslund Sogn ikke på De Ni Læsninger eller julekoncert med gospelkoret. Men der kommer til at ske andre ting, som bedre kan lade sig gøre indenfor rammerne af forsamlignsbegrænsningerne.
Annonce

Gauerslund: Adventstiden er en ventetid frem mod julen, og i Gauerslund sogn er der, under normale forhold, traditionelt en blanding af gudstjenester, koncerter og mange juleafslutninger.

År 2020 skulle dog blive året, hvor intet er normalt. Årsagen er velkendt. Men der er alligevel indslag indenfor rammerne af forsamlingsbegrænsningerne.

Det oplyser Gauerslund Sogn i en pressemeddeelse.

Af de tiltag, der kommer til at ske, er en familiegudstjeneste i Gauerslund Kirke. Den vil finde sted første søndag i advent, 29. november, klokken 10. Det er ved Connie Lynge. Ved gudstjenesten medvirker Gauerslund kirkekor med flere.

Annonce

Gospel bliver virtuel

29. november var der ligeledes programsat den traditionelle julekoncert med Gauerslund Gospelkor, men den koncert kan ikke lade sig gøre.

- Gospelkoret har på grund af coronasituationen ikke kunnet øve i det samme rum. Koret er ganske enkelt for stort til det. Korets medlemsantal og afstandskrav ved sang vil desuden i sig selv overskride grænsen for det antal der må være i Brejning kirke, så det kan desværre ganske enkelt ikke lade sig gøre, lyder det fra sognepræst, Verner Helwig.

Gospelkoret har i stedet optaget og vil udsende en videohilsen hver søndag i advent.

I stedet for har Verner Helwig programsat en salmesangsgudstjeneste klokken 15.

- Vi synger en række af vore kendte adventssalmer og sange og hører lidt musik, enten fra orgel eller over Brejning Kirkes nye lydanlæg. Lyset tændes i adventskransen, og der kan forekomme enkelte kommentarer til nogle af salmerne, forklarer han.

Annonce

Ingen 9 læsninger

De 9 læsninger, som var programsat til anden søndag i advent, 6. december, i Gauerslund kirke, er også blevet aflyst.

I stedet giver kirkekoret koncert torsdag 17. december klokken 19 i Gauerslund kirke.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce