Annonce
Trekantens Folkeblad

Der er udsigt til en god film-jul

Frost 2 kommer helt sikkert til at spille for fulde huse i Lido. Filmen slog rekorden for mest indbringende åbningsweekend for en animationsfilm. Foto: Disney/PR
Tre premierer venter første juledag: Frost 2, Parasite og Cats. Og Star Wars løber det hele i gang.
Annonce

Vejle: Film skal ses i biografen, og hvorfor ikke benytte sig af det i juledagene. Julen er en stor tid, også for Lido Biograferne i Vejle, der traditionen tro byder på nye filmoplevelser 25. december. Tusindvis af mennesker går i biografen i juledagene, og mange af dem skal helt sikkert se Frost 2.

- Julen er altid en travl tid i biografen, og det bliver den også i år - med Frost 2 på plakaten, lyder det fra biografdirektør Henrik Daugaard.

- Og med Star Wars, The Rise of Skywalker, som har premiere 18. december, bliver julen helt sikkert løbet godt i gang. Star Wars kan stadig trække, hvis historien er god - og det er den. Men Frost 2 slår formentlig alt, tilføjer Henrik Daugaard.

Frost 2 er udkommet seks år efter sin forgænger, der blev en megasucces på verdensplan. Toeren med isdronningen Elsa og søsteren Anna i hovedrollen slog alle rekorder for animationsfilm, da den havde premiere i hjemlandet i slutningen af november. I åbningsweekenden indtjente den 350 millioner dollar på verdensplan.

- Den har allerede rundet en milliard dollar. I Lido har vi kørt forpremiere på den, og det var nødvendigt at sætte en ekstra forestilling op, da den første blev udsolgt meget hurtigt, fortæller biografdirektøren.

Den sydkoreanske film Parasite får premiere 25. december. Instruktøren vandt Guldpalmen på Cannes Film Festival 2019 for denne thriller. Foto: Neon/CJ Entertainment
Annonce

Kravler under huden

Første juledag byder også på en prisvinder, nemlig den sydkoreanske film Parasite.

- Hvis jeg skal være helt ærlig, tror jeg ikke, at den bliver stor. Men den har dog et publikum, vi gerne vil servicere. Det er en god, speciel film, der kravler under huden. Barsk og sjov på samme tid, siger Henrik Daugaard om dramaet/thrilleren, der også bliver beskrevet som uhyggelig og tragisk.

Instruktøren Joon-ho Bong står bag Parasite, der vandt Guldpalmen i Cannes. Filmen handler om to familier fra to forskellige dele af den koreanske klasse. Sønnen fra den fattige familie får et job som tutor for datteren fra den velhavende familie. Filmen sender en bredside mod samfundets stigende ulighed.

Annonce

En musical med katte

Den tredje premiere 25. december bærer titlen Cats. Biografversionen af Cats baserer sig på en af Andrew Lloyd Webbers mest populære musicals.

- Det er altid svært at spå om en musicals succes. Her er vi i et univers med mennesker klædt ud som katte, og det skal man lige vænne sig til. Men der tager kun fem minutter. Musical-genren er oppe i tiden, og Cats er en klassiker, så måske bliver den et tilløbsstykke. Men som sagt: Det er svært at spå...

Ifølge Henrik Daugaard bliver det helt sikkert Star Wars og Frost 2, der kommer til at trække læsset, kombineret med biografens andre film som for eksempel Mugge & Vejfesten, Fårmageddon, Den lillle afskyelige snemand, Jumanji, Familien Addams og Dronningens Corgi.

- Det skal nok blive en god jul, forsikrer Henrik Daugaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce