Annonce
Trekantens Folkeblad

Der var vindere og en enkelt taber: Penge til parkourbane og minipark - men ikke til badebro

Parkourbane, som her ved Brobyværk Hallen, kan være på vej til Smidstrup. Foto: Cecilie Tolversen
Vejle Kommune deler ud af de såkaldte covid-19 midler. Der er penge til en del lokale projekter, men et enkelt projekt kom ikke med i puljen.
Annonce

Børkop-egnen: Fire lokale initiativer er der blev søgt midler til, og de tre af dem kan se frem til at få en pose penge i hånden.

Udvalget for lokalsamfund og nærdemokrati besluttede i juni, at alle kunne søge op til 200.000 kroner uden krav om medfinansiering for atter at skubbe gang i hjulene efter den opbremsning, der kom i kølvandet på Covid-19-situationen.

Lokalrådet i Smidstrup-Skærup har samarbejde med andre lokale foreninger søgt om midler til en parkourbane. Det har længe har været et ønske fra alle foreninger samt skolen med en fitness–parkourbane bag ved hallen, og dermed lige ved skolen.

Banen vil få mange forskellige gøremål og give forskellige muligheder. Skolen vil kunne bruge den i idræt til træning i styrke og smidighed. Den kan ligeledes bruges frikvarterne, i stedet for at eleverne bruger halvtaget og stakittet til at klatre på. SFO vil kunne bruge den til bevægelse og motorik. Og også den lokale løbeklub og gymnastikforening vil gerne gøre brug af den.Banen vil få mange forskellige gøremål og give forskellige muligheder.

Smidstrup-Skærup LokalrådDeres ønske kan nu blive opfyldt, for udvalget for lokalsamfund og nærdemokrati, som er det udvalg, der har kigget på ansøgningerne, vælger at støtte med 200.000 kroner, hvilket er det højeste, man har kunne søge om.

Annonce

Multibane i Skærup

Også i Skærup skal der ske ting og sager. Skærup Tennisklub, børnehaven Sneglehuset og Skærup Borger- og Grundejerforening søgte om midler til at opføre en multibane i Skærup Multipark.

Banen er tænkt til understøtte de aktiviteter, der allerede er i parken, og også her sendes 200.000 kroner afsted.

Annonce

Minipark i Sellerup

Et andet sted i tidligere Børkop Kommune har en gruppe borgere fra Sellerup søgt udviklingspuljen om midler til projektet ”mini park i Sellerup”.

Formålet med projektet er at skabe et indbydende grønt åndehul i landsbyen. Det er et ønske fra initiativtagerne at forskønne en tilgroet område midt i landsbyen og gøre det til at aktiv. De søger udvalget om 200.000 kroner, men udvalget valgte kun at støtte med 150.000 kroner.

Annonce

Ingen badebro i Høll

Men hvor der er vindere, er der også tabere, og et ønske om en badebro i Høll, er der ikke fundet udviklingsmidler til at opfylde.

Det er Gårslev Lokalråd og Grundejerforeningen for Hvidbjerg, Høll og Mørkholt, som søgte til projektet "Både-/badebro ved fladstranden i Høll".

Formålet med projektet var at etablere en badebro på stranden ved Høll. Det var et ønske fra ansøger at gøre stranden mere badevenlig.

Det var tanken, at der skulle laves en badebro ved Børnenes Vel i Høll, men projektet kan ikke komme med ind under de såkaldte Covid-19 midler. Arkivfoto: Torben Glyum

Ansøgerne søgte udvalget om 200.000 kroner, men forvaltningen vurderede, at en bro på stranden i Høll må være et anliggende mellem natur- og miljøudvalget og grundejerforeningen.

Desuden mener forvaltningen, at grundejerforeningen ikke kan nå at få tilladelse for dispensation for kystbeskyttelseslinjen i indeværende år. Og da det er et krav, at midlerne bruges inden årets udgang, anbefalede forvaltningen, at udvalget ikke støtter projektet. Og sådan blev det.

I alt har der været 26 ansøgninger fordelt rundt om i kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce