Annonce
Trekantens Folkeblad

Det er værd at gøre en indsats for landsbyerne

Troels Johansen er glad for den nye boligudstykning i Smidstrup, som det tidligere lokalråd var med til at få iværksat. Han er selv tilflytter og håber, at flere tilflyttere får øjnene op for Smidstrup. Foto: Mette Mørk
Tilflytter Troels Johansen er forholdsvis ny som formand for Smidstrup-Skærup Lokalråd, der gerne vil have gang i en udvidelse af Smidstrup Hallen.
Annonce

Smidstrup-Skærup: Troels Johansen er tilflytter, far til tre drenge og har fuld fart på jobbet i Bankdata i Erritsø.

Han er også på andet år formand for Smidstrup-Skærup Lokalråd. Med sine 37 år er han blandt de yngre lokalrådsformænd i Vejle Kommune.

For ham er det naturligt at tage en tørn. Han holder af livet på landet, er selv vokset op i en landsby på Sjælland og synes, det er vigtigt, at de små landsbyer gør opmærksom på deres eksistens.

Det er et nyt råd, der har afløst det gamle, hvor medlemmerne ønskede en pause fra arbejdet. Det var blandt andet lykkedes det gamle råd at få gang i udstykning af otte nye byggegrunde i Smidstrup.

Vi bor et skønt sted med masser af børnefamilier og et stort fællesskab.

Troels Johansen

Annonce

God blanding

- Vi er en god blanding af ældre og yngre. Alle landsbyer er repræsenteret, siger Troels Johansen, som bor i St. Velling med sin familie.

Rådet er ved at finde sine ben og lære, hvordan det tilgår kommunen bedst muligt og finder rundt i de forskellige forvaltninger. Det er nødvendigt at kunne, blandt andet i arbejdet med at få forlænget en sti fra den nye udstykning i Smidstrup, så børnene undgår at skulle ud på befærdet vej, når de skal i skole.

Smidstrup-Skærup-området har en række velfungerende foreninger som Skærup Borgerforening, Smidstrup Byfest, Tiufkær Bylaug, Smidstrup-Skærup Idrætsforening og Seniorklub.

Lokalrådets opgave er at beskæftige sig med det, som der ikke er andre til at tage sig af. Det gælder blandt andet trafiksikkerhed, nye stier og en aktiv indsats for at få bygget nye boliger, så der fortsat er nok elever til skolen. Lokalrådet støtter også en udvidelse af hallen, som Hallens Venner arbejder med.

Annonce

Samarbejde med de andre lokalråd

Som lokalrådsformand har Troels Johansen stor glæde af at mødes med andre lokalråd. Han kunne godt tænke sig et samarbejde om at se på cykel- og gangstier på tværs af lokalrådene. Det kunne være til glæde for beboerne, have appel til turister og dermed gavne den lokale brugs.

Smidstrup-Skærup Lokalråd arbejder også for at få separeret trafikken, så der både er plads til store landbrugsmaskiner, lastbiler og de bløde trafikanter.

Dit lokalråd

De 33 lokalråd er vigtige bindeled mellem lokalområderne og Vejle Kommune. Vi præsenterer formændene for lokalrådene i ugeavisens område. Serien er blevet til i et samarbejde mellem Vejle Kommune, din lokale ugeavis og Vejle Amts Folkeblad.
Annonce

Vil gerne være mere kendt

Lokalrådet vil gerne være mere kendt. Borgerne skal vide, hvad de kan bruge et sådant råd til, mener Troels Johansen. Derfor stillede rådet op med en kaffebar til Smidstrup Byfest, og rådet er også aktivt på de sociale medier. Det har givet nogle gode ideer til, hvad lokalrådet skal arbejde med.

Lige nu bliver der slået til lyd for et klimavenligt initiativ, som samtidig udnytter den støt stigende bilpark bedre: En samkørselsapp, Nabogo, som Smidstrup-Skærup er blevet bedt om at teste.

- Jeg kunne godt tænke mig en gulerod, som skulle få lokalbefolkningen til at bruge appen. For eksempel at foreningslivet får tilskud, hvis CO2-regnskabet viser, at vi er med til at reducere udledningen.

Troels Johansen, formand for Smidstrup-Skærup Lokalråd

37 år, Arbejder i Bankdata i Fredericia.

Gift med Rikke, gymnasielærer. Parret har tre sønner på fire, syv og otte år.

Uddannet cand.merc. i finansiering fra handelshøjskolen i Aarhus. Har tidligere arbejdet i Jyske Bank.

Født og opvokset på Vestsjælland mellem Slagelse og Næstved

Flyttede til St. Velling i 2011.

Fritid: Med i håndboldudvalget under idrætsforeningen. Spiller badminton, dyrker gymnastik. Tager gerne på skiferie og er havemenneske, når der er tid til det.

Annonce

Seniorboliger og fællesskab

Troels Johansen så gerne plejehjemmet i Smidstrup, som skal lukke i 2023, blive ombygget til seniorboliger og seniorbofællesskab, så ældre kan blive boende i området, og lokalrådet finder det også påtrængende at få Smidstrup Hallen udvidet, så områdets ældre kan bruge den i formiddagstimerne.

Der er nok at bruge frivillige arbejdstimer på, men det er også indsatsen værd.

- Vi bor et skønt sted med masser af børnefamilier og et stort fællesskab, siger han.

Vi skal have området bundet sammen af stier

Hvad er du mest stolt af i dit lokalområde?

Sammenholdet, idrætsforeningen og skolen.

Hvis du var ejendomsmægler, hvordan skulle salgsteksten lyde?

Ingen trafikpropper. Velfungerende skole, daginstitutioner, idrætsforening. Fri adgang til natur. Kort afstand til Vejle, Fredericia og Kolding.

Hvilken plet viser du en udenbysgæst?

Området omkring vores kirke.

Hvordan skulle området gerne have udviklet sig om 10 år?

Bedre samarbejde med landmænd, så vi kan etablere et sammenhængende stisystem i og omkring Smidstrup. Og udsolgte byggegrunde.

Hvad trænger til at blive gjort inden for det kommende år?

Plan og økonomi for udvidelse af hallen i Smidstrup, så presset på haltider mindskes. Gymnastik flyttes i hallen, senioraktiviteter kommer i gang, så hallens cafeteria kan udnyttes bedre.

Din største bekymring for lokalområdet?

Den byudvikling, som for tiden sker i vores lokalområde.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce