Annonce
Trekantens Folkeblad

Drømmen gik i opfyldelse efter 20 år: Rikke fik bronze ved svendeprøven

Elev og mester, Rikke Damm Brøndum og Katrine Bjerring, er beviset på, at det godt kan betale sig at forfølge sine drømme. Katrine Bjerring, t.h., klippede uddannelsen til for Rikke Damm Brøndum, og det er der kommet en dygtig frisør ud af. Foto: Flemming Larsen
Rikke Damm Brøndum er beviset på, at man skal forfølge sin drøm. Efter ti år med den 1-årige frisøruddannelse og en læreruddannelse, besluttede hun, at hun ville være "rigtig" frisør. Og så var det tilbage på skolebænken.
Annonce

Børkop: Rikke Damm Brøndum er et godt eksempel på, at man skal forfølge sin drøm. Med sine 34 år er hun væsentligt ældre end de piger, der normalt søger læreplads som frisørelev hos Katrine Bjerring, der driver salonerne Passion by Bjerring i Børkop og Brejning.

Det var her hun for to år siden bankede på døren med den 1-årige frisøruddannelse, ti års erfaring fra faget samt en uddannelse som makeupartist i bagagen, og det gjorde indtryk på Katrine Bjerring.

- Det er første gang, at jeg har taget en elev ind, der "kun" har den 1-årige frisøruddannelse.  Jeg gjorde det, fordi jeg syntes det var spændende at få en anden vinkel på det, og jeg kunne faktisk godt finde på at gøre det igen. Mit mål er ikke, at mit personale skal ligne hinanden. Faktisk går jeg efter, at vi skal være forskellige, siger Katrine Bjerring.

Annonce

Mange års erfaring

Med i bagagen havde Rikke Damm Brøndum som nævnt også ti års erfaring fra faget samt en uddannelse som makeupartist. Sidstnævnte havde hun taget taget i Prag, hvor hun havde boet i tre år med sin mand og sine tre drenge. Og selv om Rikke Damm Brøndum faktisk også har taget en læreruddannelse i Danmark, var hun ikke i tvivl om, at det var inden for frisørfaget, hendes fremtid lå.

- Jeg har altid ville være frisør. Men da jeg som 18-årig ikke kunne få en læreplads, så blev det kun til en 1-årig privat frisøruddannelse, og selvom jeg har arbejdet nogle år inden for faget, så var det svært at få arbejde med så lidt uddannelse. Samtidig havde jeg det også sådan, at hvis jeg skulle arbejde i faget i de næste 30-40 år så skulle det være ordentligt, og derfor ville jeg have den 4-årige frisøruddannelse, siger Rikke Damm Brøndum.


Det er første gang, at jeg har taget en elev ind, der "kun" har den 1-årige frisøruddannelse. Jeg gjorde det, fordi jeg syntes det var spændende at få en anden vinkel på det, og jeg kunne faktisk godt finde på at gøre det igen. Mit mål er ikke, at mit personale skal ligne hinanden. Faktisk går jeg efter, at vi skal være forskellige.

Katrine Bjerring, indehaver af Passion by Bjerring


Hun søgte derfor læreplads hos Katrine Bjerring, der ejer Passion by Bjerring, men inden da havde hun været rundt om Hansenberg i Kolding, hvor man tager uddannelsen som frisør. De ville gerne give merit for nogle af de fag hun havde haft på læreruddannelsen, og derfor kunne hun tage den 4-årige frisøruddannelse på bare to år.

Annonce

Kræver ydmyghed og rum til at fejle

Både mester og lærling lægger dog ikke skjul på, at der har været udfordringer ved at Rikke Damm Brøndum begyndte i så sen en alder og med så meget erfaring i bagagen.

- Det har jo været på både godt og ondt, for jeg havde nogle evner, der var lidt rustne, men også nogle ting, der skulle ændres eller forbedres, og det har da krævet ydmyghed fra min side at skulle kunne tage imod og blive rettet på, selv om jeg troede jeg godt kunne, siger Rikke Damm Brøndum.

Noget Katrine Bjerring kan nikke genkendende til

- Det er klart, at der er forskel på den 1-årige og den 4-årige uddannelse, så eleven skal kunne lægge sin stolthed fra sig og erkende, at man er her for at lære noget. Jeg forventer jo faktisk, at mine elever laver fejl i processen, siger Katrine.

Hun lægger ikke skjul på, at hver elev kommer og tilfører noget til salonerne.

- Rikke kan noget andet, end det de unge piger kommer med. Hun er en erfaren menneskekender, og hun er helt fantastisk til kundekontakt. Så Rikke har jo også givet mig noget, med den måde hun er på, og det hun kan, siger Katrine Bjerring.

Annonce

Drømmen kronet med bronzemedalje

Rikke Damm Brødum er glad for, at hun har været elev i en salon med dygtige,  uddannede frisører, der gør meget ud af at tjekke hver eneste klipning eleverne laver og som også har  fokus på kurser og uddannelse.

- Det har givet mig rigtig meget, siger hun, der efter to års læretid  i november var klar til at tage svendeprøven, som hun bestod med en bronzemedalje. Noget kun to af holdet på 22 elever opnåede.

- Jeg har ikke fortrudt. Jeg er på den rette hylde, og det er bare det her, jeg skal. Endelig efter 20 år har jeg fået den uddannelse, jeg drømte om, siger Rikke Damm Brøndum, der bor i Børkop med sin familie og også fortsætter med at arbejde i Passion by Bjerrings salon i Børkop.

Katrine Bjerring har nu uddannet syv elever - fire har fået bronze, tre har fået ros til svendeprøven. Og lige nu er to nye elever i gang i hendes saloner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce