Annonce
Trekantens Folkeblad

Du kan roligt ønske dig vandresko - vandreturene venter

Sidste år mødte flere hundrede frem for at gå en juletur langs Kærlighedens sti. Og de kom fra nær og fjern. Turen gentages igen i år. Privatfoto: Charlotte Sommer
Juletid er vandretid. I hvert fald i Børkopområdet, hvor julevandreture er et stort hit.
Annonce

Børkop: Der er bestemt ingen grund til at bruge julen og nytåret indedøre på sofaen, for der bydes på vandreture, og de ture må forventes at samle mange.

I Børkop er borgerne nemlig mere end bare almindelige gode til at mødes og vandre.

Det slår Charlotte Sommer fast. Hun arrangerer vandreture, og det har hun gjort i halvandet år. Og der møder altid nogen op. Til tider møder rigtig mange op.

- Der har aldrig manglet deltagere på turene, og det er altid hyggeligt, uanset om der er 10 eller 100. Det er det sociale, der trækker, hvilket for eksempel kunne ses for nylig, hvor folk mødte op, selvom det var møgvejr. Men vi gik i to timer, og vi hyggede os med det. Det er altid fællesskab før antal kilometer, og det nyder de fremmødte, siger hun.

Hun arrangerer hele året rundt vandreture, og i jule- og nytårsdagene bydes der også flere vandreture. Det er der såmænd et par simple grunde til.

- Vi skal ud at gå alt det fede og søde væk. Der kommer lidt ekstra sul på kroppen i sådan en jul, og det skal vi da lige have gået væk. Desuden er det motion for hele kroppen og sjælen at få frisk luft opg en god snak med sidemanden. Vi vandrer årets sidste dage i møde, og det giver frisk luft, motion og glade smil, siger Charlotte Sommer.

Her skal der vandres

Charlotte Sommer byder på fem ture i julen. Ja, seks med den tur i mørket, hun bød på i søndags.

Men fremadrettet kan man deltage i turene:

22. december klokken 15.30 er der tur langs "Fars Fede Julevej", hvor man går 6,5 kilometer. Mødested er ved Storhaven 9 i Vinding i Vejle. Husk lygte og måske nissehue. Egnet for voksne.

27. december er der tur for at forbrænde de søde og de fede. og det sker rundt i Vognkær Enge. Medbring selv kaffe til pausen undervejs. Seks kilometer i terræn. Egnet for voksne. Start klokken 10 ved p-pladsen Vognkærvej 115.

29. december klokken 10 er der vandretur på Kærligheden sti. Mødested er ved Englystskolen. Egnet for børn og voksne.

1. januar er der nytårsvandring med start klokken 15 ved Sanistål på Ibæk Strandvej i Vejle. Egnet for voksne.

Alle ture er gratis at deltage i. Man møder bare op. I tilfælde af kraftig regn gennemføres turene ikke. Husk solidt fodtøj.

Annonce

Kærlighedens sti

Der var lagt op til tre ture i Børkopområdet, men den ene er dog på forhånd blevet aflyst. Det er turen juleaftensdag. Lige på den tur har det knebet med tilmeldinger.

- Det var en chance at tage, og det er selvfølgelig også en dag, hvor de fleste har travlt, siger hun.

Men 27. december er der tur ind i Gårslev Skov ved Vognkær Enge, og den 29. december venter årets helt store tur, nemlig vandreturen på Kærlighedens sti. Sidste år blev stien indviet, og der mødte flere hundrede op, og så blev der ellers vandret gennem skov, mark, by og langs sø.

- Turen finder sted 29. december, som er et-års dagen for indvielsen. Det skal markeres, og det kommer til at ske undervejs med lidt kærlighedsdrik, siger hun.

Ud over de to ture i Børkopområdet, byder Charlotte Sommer også på ture i Vejle. Der er en 6,5 kilometer julevandring den 22. december med start på Storhaven i Vinding samt en nytårsvandring 1. januar. Den finder sted med start på Ibæk Strandvej.

Alle turene henvender sig mest til voksne. Og godt fodtøj er påkrævet. Det er er gratis at deltage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce