Annonce
Trekantens Folkeblad

En indsamling der kan gøre en stor forskel

Per Poulsen, Ulla Roth og Dorte Therkelsen har alle schlerose, og de deltager ved årets indsamling. Dog ikke som indsamlere ude på ruten, da deres sygdom besværliggør det. Men de er at finde i indsamlingens maskinrum i Markant. Indsamlingen er 8. september. Foto: Jørgen Flindt
Søndag 8.september er der landsindsamling hos Scleroseforeningen. Den lokal afdeling deltager også, og herfra håber man på stor opbakning. For det kan gøre en forskel.
Annonce

Børkop: Markant i Børkop bliver stedet, hvor indsamlingens lokale hjerte banker.

Og ved bordene i Markants kantine sidder tre mennesker, som alle er en del af indsamlingen. De er det ikke til fods. De har nemlig sklerose, og de har ikke kræfter til at stemme dørklokker, men de vil i stedet være tilstede på Markant, hvor de tager i mod indsamlerne og være med til at tælle beløbene op.

- Vi kommer til at sidde i maskinrummet, hvor indsamlerne mødes. Det var rigtigt hyggeligt sidste år, og vi glæder os til det i år igen, lyder det fra Dorte Therkelsen, Ulla Roth og Per Poulsen.

Det handler om at samle penge ind. Søndag 8. september. Sidste år var første gang, at Scleroseforeningen havde en indsamling. Det var på regionplan. I år er det for første gang på landsplan, og Børkopområdet er med. Ganske som man var sidste år.

- Det er vigtigt at samle ind. Pengene går direkte til forskning, og de penge kan gøre en stor forskel for os, siger Per Poulsen.

Sclerose er en sygdom, som 16.000 danskere er ramt af. Sclerose er en autoimmun sygdom, som nedbryder dele af nervecellerne. Det betyder, at nerverne ikke kan kommunikere ordentligt, og det viser sig i form af forskellige symptomer.

De fleste vil som noget af det første mærke til føleforstyrrelser, nedsat muskelkraft, synsforstyrrelser eller balanceforstyrrelser.

Annonce

Hjælp og støtte

I år er foreningen atter klar til at samle ind i 7080-området.

- Vi har cirka 70 indsamlere, som har meldt sig. Deriblandt nogle elever fra Brejning Efterskole. Vi er meget taknemmelige for, at skolen og dens elever bakker os op, siger Bent Therkelsen, der er indsamlingsleder i 7080. .

Dermed er der en flot opbakning til at hjælpe med at samle ind.

- Men vi er ikke i mål endnu, og ønsker man at hjælpe til, står vi klar med åbne arme. Man kan i så fald kontakte mig på 40440642, siger Bent Therkelsen, der håber, at borgerne i 7080 tager godt mod indsamlerne den 8. september.

Rema 1000 Børkop støtter den lokale afdeling med vand og frugt under indsamlingen. Der samles ind i tidsrummet 10 til 16. Har man ikke kontanter, kan der betales med Mobilpay.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce