Annonce
Trekantens Folkeblad

Englystskolen tager på besøg i børnehaverne

Børnehavebørn i Børkop kan ikke mødes på samme førskole-måde, som man ellers vanligt gør.
I år kan førskolebørnene ikke mødes forud for klassesammensætningen grundet corona, derfor tager skolen i år ud til børnene.
Annonce

Børkop: Hvordan sammensætter man børnehavebørnene i de rette klasser, når de skal begynde i skole? Man lader dem mødes på den tidligere fritidsklub Fristedet i Amaliegade for at se, hvilke børn der leger godt sammen og har god kemi på tværs af børnehaverne.

Men ikke i år. For nye corona-retningslinjer gør det umuligt at lade alle førskolebørnene mødes til fælles leg.

Derfor tager Englystskolens børnehaveklasseledere og pædagoger en dag ud af kalenderen for at lære børnene at kende. Skolens afdelingsleder for de mindste skolebørn, Dorthe Nielsen, ser positivt på den ændrede metode.

- Vi tror på, at det nok skal gå godt, og at vi ud fra mødet med børnene og anbefalingerne kan lave en god klassesammensætning, der kan skabe en god overgang og mest mulig tryghed for det enkelte barn, siger Dorthe Nielsen.

Annonce

Fleksible klasser

For afdelingslederen er det vigtigt, at børnene allerede nu kan se de voksne an, som de skal have tæt daglig kontakt med efter sommerferien.

- Vi er i tæt dialog med børnehaverne for at skabe mest tryghed for det enkelte barn, siger hun.

I år hviler sammensætningen af børn mere på børnehavens anbefalinger, men den er dog ikke mejslet i sten.

- Klassesammensætningen er fleksibel og kan ændres, hvis vi ud fra en pædagogisk vurdering kan se, at en anden sammensætning vil være bedre, siger Dorthe Nielsen, der dog ikke vil sætte deadline for, hvor længe klasserne kan ændres.

De nye børnehaveklassebørn får også rig mulighed for at lære hinanden at kende i uge 32, hvor SFO'ern er åben kun for dem, så de kan lære hinanden og stedet at kende.

Efter sommerferien vil der starte fire nye børnehaveklasser på Englystskolen, der dermed atter lever op til at være kommunens største skole. Det betyder, at i alt 92 skoletasker skal pakkes for første gang 10. august, når skoleferien slutter og et nyt skoleår starter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantens Folkeblad

Nyt fra Vejle Kommune

Annonce