Annonce
Trekantens Folkeblad

Erfaren mand ved roret: Tilbagevendende formand for menighedsrådet vil kæmpe for kirken

Jens Olesen er ny formand for Gauerslund Sogn. En mand der kender sognet og menighedsrådet fra tidligere. Foto: Jan Weber
Kirken har, siden han var dreng, spillet en stor rolle i Jens Olesens liv. Han er ny formand for Gauerslund Sogn. En rolle han kender godt.

Børkop: Den nyvalgte formand for menighedsrådet i Gauerslund Sogn er langtfra en grønskolling, når det kommer til menighedsrådets arbejde. Tværtimod.

63-årige Jens Olesen, der har sat sig i formandsstolen, blev første gang valgt ind i menighedsrådet i Gauerslund sogn i 1988 - tre år efter han og hustren Bente var flyttet til Børkop.

Det blev til 24 år i menighedsrådet - heraf omkring halvdelen af tiden som formand. Da Jens Olesen i 2012 trak sig fra menighedsrådet for at lade nye kræfter komme til, havde han ikke planer om, at han en dag ville vende tilbage.

Annonce

Det havde han sådan set heller ikke, da han i gik til den første valgforsamling, da der i efteråret var valg til menighedsrådet. Manglen på kandidater til at samle et menighedsråd gik Jens Olesen meget på. For den tilbagevendende formand kan slet ikke forestille sig at leve i et sogn uden en kirke.

Familien søgte kirken

Den stærke tilknytning til kirken har Jens Olesen med sig fra Løsning, hvor han som dreng gik med aviser og voksede op i en familie, der var flittige gæster i kirken.

- Jeg er opvokset i en varm og kærlig familie, der søgte kirken og missionshuset, fortæller Jens Olesen og fortsætter:

- Og det har jeg ikke følt trang til at distancere mig fra. Tværtimod er det noget, jeg har forsøgt at videregive.

Den tilbagevendende formand var allerede som ung aktiv i Indre Missions ungdomsarbejde. Han fik dog en uddannelse i finansverdenen, da han søgte elevplads i Danske Bank i Århus. Her var han engageret i Menighedsuniversitetet, hvor han i 1982 blev forretningsfører.

Det ledte til, at han i 1985 blev tilbudt en stilling som leder af Indre Missions ungdomsarbejde på landsplan. Det var det job, der fik ham og hustruen Bente og deres tre børn til at rykke teltpælene op og slå dem ned i Børkop.

Jens Olesen ville gerne engagere sig i frivilligt lokalt arbejde, og han har været aktiv hos KFUM Spejderne og i menighedsrådet, hvor han første gang stillede op, da han var 31 år.

Annonce

Sikre kirken

I Gauerslund sogn, der i dag har 10.055 indbyggere, hvoraf de 8530 er medlemmer af Folkekirken, var der for to årtier siden højere stemmeprocent ved menighedsrådsvalget end på landsplan og der var nærmest tradition for kampvalg om pladserne. Sådan var det ikke i år, hvor kun én af de 13 medlemmer ønskede genvalg.

Og det ramte Jens Olesen dybt.

- Når man som jeg er optaget af, at vores kirke er tilstede i vores sogn, gjorde det mig trist, at vi ikke kunne samle nok folk til et fuldt menighedsråd, siger Jens Olesen og tilføjer:

- Det fik mig til at tænke: "måske skal jeg tage en tur mere i manegen?"


Forkyndelsen af evangeliet, som ligger på præsternes skuldre, er kirkens vigtigste opgave. For at det kan ske, skal vi i menighedsrådet sikre, at det er dejligt for kirkens medarbejdere at gå på arbejde.

Jens Olesen, nyvalgt formand for menighedsrådet i Gauerslund sogn


Inden anden valgforsamling lykkedes det Jens Olesen at overtale to andre medlemmer til at tage en tørn mere i menighedsrådet.

Annonce

Ingen sag at blive formand

Da Jens Olesen valgte at tage en tur mere, havde han ikke ambitioner om, at han skulle besidde formandsposten. Han havde håbet, at han havde fået lov at arbejde med økonomien.

- Det sagde jeg til de andre, men også at jeg ikke ville modsige mig, hvis de pegede på mig som formand, siger Jens Olesen, der håber, at menighedsrådet kan køre en anden kandidat i stilling, som kan overtage formandsposten næste gang. Tværtimod så vil han og det nye råd først lige stikke fingrene i jorden.

Annonce

Fundament for forkyndelsen

Selvom Jens Olesen har flere års erfaring med formandsposten, kommer han ikke tilbage med en stor, forkromet køreplan for, hvad der skal ske de næste fire år.

Hvad er den vigtigste opgave set med dine øjne?

- Jeg ser det som en helhed. Forkyndelsen af evangeliet, som ligger på præsternes skuldre, er kirkens vigtigste opgave. For at det kan ske, skal vi i menighedsrådet skabe en god arbejdsplads - vi skal sikre, at det er dejligt for kirkens medarbejdere at gå på arbejde. Det skal vi finde ud af sammen, siger Jens Olesen, der til daglig er administrationschef i Kirkernes hus i Fredericia.

Han tilføjer:

- For mig betyder det meget, at vi holder liv i kirken. Vi tror selvfølgelig på, at der er en ånd, der er med til at holde liv i kirken. Men vi skal skabe rammerne, og vi skal sørge for, at der er tilbud til alle aldre.

Annonce
Annonce
Trekantens Folkeblad

Se de dejlige, men våde, rollinger: De små nisser i flyverdragter trodsede vejrgudernes drillerier

Annonce
Annonce
Trekantens Folkeblad

Engang var den smukke vandmølle spækket med aktiviteter

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Det kostede en formand, men nu gennemføres omstridt valg: 'Det kom totalt bag på os, at der ikke var flere kandidater i første omgang'

BØRKOP

Ny restaurant åbnet: Allan tænder op i den originale stenovn - og hælder gerne både gravad laks og jalapenos på din pizza

Trekantens Folkeblad

Anders havde et job, der ikke findes i dag: Og nok sad han i baggrunden men han havde magten over den fine herre foran

Trekantens Folkeblad

Ny bog har indsamlet ti lokale livshistorier

Trekantens Folkeblad

Gode læsetips i bogcaféen i Børkop

Trekantens Folkeblad

Huset man helst ikke ville bo i: Men fattiggården var dog bedre end tiggeri

Trekantens Folkeblad

Museum byder indenfor til julemarked

Trekantens Folkeblad

Kandidat om bedre ældrepleje: Det kræver ikke nødvendigvis flere hænder

Trekantens Folkeblad

Der sættes ord på sorg og savn ved skumringsgudstjeneste

Trekantens Folkeblad

Den har jublet i 50 år: Orglet blev dog mindre end ønsket

Trekantens Folkeblad

Julen kan være en hård tid: Økonomiske trængte familier kan nu søge julehjælp

Trekantens Folkeblad

Et velfærdssamfund behandler sine ældre ordentligt - væk med minuttyranniet og tilbage til kærlig omsorg

Trekantens Folkeblad

Se billederne: Så blev det nye idrætscenter indviet

Trekantens Folkeblad

De strækkede nakken og smurte stemmebåndet: Fællessang i Gårslev blev et tilløbsstykke

Trekantens Folkeblad

Julen er i fare: Her kan det ende med, at byens juletræ slet ikke bliver tændt

Trekantens Folkeblad

Byrådsmedlem: Der er andre løsninger end at lade Gauerslundhallen vente i et år på at få en selvstyredrift

Trekantens Folkeblad

Nu er den Danmarks smukkeste af sin slags: Men prøv at se hvor forfalden Børkop Vandmølle har været

Trekantens Folkeblad

Børnene vælger den farligste løsning: Så nu bliver byens mest trafikerede vej hævet

Trekantens Folkeblad

Vælgerne tager på café og mødes med politikerne

Egtved Posten

Har du årets store juletræ: Så højt skal det være, og Vejle er gået på jagt

Trekantens Folkeblad

Her har kvinderne et problem: Uden mænd er vi på røven

Annonce