Annonce
Trekantens Folkeblad

Et glimt af fortiden: Ølsmagning?

En flok herrer anno år 1900. Stedet er Landbohjemmet i Børkop. Foto: Børkop Lokalhistoriske Arkiv
Børkop Lokalhistoriske Arkiv har været i gemmerne og fundet et billede af en flok mænd, der får nogle øl på Landbohjemmet, der historisk set er en af Børkops mest markante steder.

Ja, det kunne godt se sådan ud, men mon ikke ølsmagning som social aktivitet er af nyere dato?

Billedet her er fra begyndelsen af 1900-tallet.

Måske slapper de herrer bare af efter et bestyrelsesmøde. Der ligger i hvert fald på bordet nogle papirer, der kunne ligne regnskaber.

Vi ved ikke, hvad der præcis foregår, men vi ved, hvor det er, og hvem syv af de tilstedeværende er.

Vi er med indenfor i Landbohjemmet, - en af de mest markante bygninger i Børkop, som signalerer, at vi har at gøre med en stationsby med en vis selvbevidsthed. Bygningen er fra 1897 og rummede foruden nogle forretninger i stueetagen også en restaurant med sal og nogle lejligheder.

Landbohjemmet var lidt finere end kroen men havde også hestestald, så de togrejsende bønder kunne have deres heste opstaldet midlertidigt her.

En af de tilstedeværende er Landbohjemmets vært, Jørgen Ladegaard, der havde solgt sin gård Andkær Ladegård inden han tiltrådte sin nye stilling. Han står nr. 3 fra venstre.

Desværre kender vi ikke navnet på den unge mand stående nr. 4 fra venstre, der tyvstarter ølsmagningen. Det er i øvrigt Lager øl, fremgår det af etiketterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantens Folkeblad

Nyt fra Vejle Kommune

Annonce