Annonce
Trekantens Folkeblad

Et glimt af fortiden: 100 års historie i ét billede

Sådan kan en skrænt ned mod fjorden også se ud. To arkitektoniske værker med 100 års mellemrum pryder på hver deres vis landskabet. Billedet er fra 2008. Arkivfoto: Børkop Lokalhistoriske Arkiv.
Børkop Lokalhistoriske Arkiv har været i gemmerne og fundet en historie frem om en skrænt ved fjorden, der blev gjort til meget mere end en skrænt.
Annonce

Her kunne der lige så godt have været endnu en træbevokset skrænt ned mod Vejle Fjord, men i stedet indrammer de to bygninger på billedet, der er fra 2008, en hundredårig udvikling fra institutionsbyggeri til attraktivt boligområde.

Bygningerne på billedet er tegnet af henholdsvis Vilhelm Klein og arkitektfirmaet Schmidt Hammer og Lassen. Da Christian Keller i 1898 fik grønt lys fra regeringen til at opføre sin stort anlagte anstalt, var han en foregangsmand indenfor forsorgen.

I løbet af de kommende 80-100 år blev hans ideer forældede, forsorgen blev indrettet på en anden måde, og det store institutionsområde blev sat til salg og forvandlet til, ja, et attraktivt boligområde.

Vilhelm Klein var inspireret af den franske renæssances slotsarkitektur, og Schmidt Hammer og Lassen bidrager med funktionalisme. Begge stilarter passer fint ind i landskabet og klæder hinanden. (Det ville Klein ikke være enig i!)

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Trekantens Folkeblad

Så er der atter banko

Annonce