Annonce
Trekantens Folkeblad

Et glimt af fortiden: Førsteviolinisten

Børkop Salonorkester var en fast en del af Børkop gennem mange år. Foto: Børkop Lokalhistoriske Arkiv
Børkop Lokalhistoriske Arkiv har været i gemmerne og har fundet et glimt af et lokalt salonorkester.

Børkop: Arkivet har tre billeder af Børkop Salonorkester. De er fra 1924, 1945 og 1960, så orkesteret har mindst eksisteret i 36 år.

Som den eneste er Johannes Clausen fra gården Englyst med på alle billederne. Der er skiftet ud på de andre pladser igennem årene, men nogle er dog med på to af billederne. Clausen spiller førsteviolin og sidder her yderst til højre.

På nodehæftet står der Mozart, så orkestermedlemmerne har absolut været seriøse omkring deres hobby. Alle var amatører, hvilket bogstavelig talt betyder, at de elskede at spille musik, men når de ikke lige øvede sig, lavede de noget helt andet.

Igennem årene bestod orkesteret af en blandet flok: en ingeniør, en smedemester, en maskinfabrikant, en lærer, en præst, en gårdejer og en læge foruden to kvinder, som ikke har fået nogen stillingsbetegnelse i arkivalierne.


De fleste af os kan nok se for os scenerne fra Matador, hvor Kristen, Elisabeth og doktor Hansen på ugebasis spiller sammen i en trio.


De fleste af os kan nok se for os scenerne fra Matador, hvor Kristen, Elisabeth og doktor Hansen på ugebasis spiller sammen i en trio. I mange små og store byer op gennem 1900-tallet var sammenspilsgrupper udbredte. Det gav megen glæde og fornøjelse til de udøvende.

Om Børkop Salonorkester også spillede offentligt en gang imellem vides ikke.

Børkop Lokalhistoriske Arkiv holder til i kulturhuset Markant. Man kan lige for tiden kun besøge arkivet via borkophistorie.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantens Folkeblad

Skoleelever fandt slikpapir i rå mængder, snus og to par underbukser: Efter 7,5 kilometer affaldsindsamling kunne cheeseburgeren nydes

Annonce