Annonce
Trekantens Folkeblad

Et glimt af fortiden: Familien på fattiggården

Fattiggården i Sellerup havde en forpagterfamilie, som her har været ved fotografen. Foto: Børkop Lokalhistoriske Arkiv.
Børkop lokalhistoriske Arkiv har været i gemmerne og fundet et glimt fra et sted, hvor fattigdommen var helt nær. Og den slags skaffede arbejde til andre.
Annonce

Nej, denne pæne familie er ikke anbragt på fattiggården Fuglekærgård i Sellerup.

Det er derimod forpagter Anders Jeppesen med kone og børn, der har været hos fotografen. Jeppesen var forpagter af fattiggården i perioden 1892 til 1903.

Det var Gauerslund og Vinding kommuner, der i 1877 havde slået sig sammen om oprettelsen af denne fattiggård, hvor man kunne samle alle fattige under et tag og - foruden stordriftsfordelene - også få noget arbejde ud af de sølle skrog.


Der hørte som regel landbrug til fattiggårdene, hvor fattiglemmerne (som de blev kaldt) kunne gøre gavn


Der hørte som regel landbrug til fattiggårdene, hvor fattiglemmerne (som de blev kaldt) kunne gøre gavn og ud over det var der jo altid husflidsarbejde som kurvefletning, fremstilling af halmsko osv., de kunne beskæftiges med.

Anders Jeppesen fik som kommunalt tilskud 50 øre pr. dag pr. person. Det nuværende Fuglekærgård er bygget i 1908 efter en brand og blev i 1927 solgt til De kellerske Anstalter.

Børkop Lokalhistoriske Arkiv holder til ved biblioteket i Markant. Arkivet har åbent hver torsdag i tidsrummet 14 til 17.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce