Annonce
Trekantens Folkeblad

Et glimt af fortiden: "Hvad skulle det være? En ligkiste eller et nyt spisebord?"

Ligkistefabrik Børkop anno 1905. Foto: Børkop Lokalhistoriske Arkiv
Børkop Lokalhistoriske Arkiv har været i gemmerne og fundet et foto fra dengang, der blev lavet ligkister og møbler fra samme adresse.
Annonce

Sådan kunne det have lydt, når man som kunde trådte ind i denne virksomhed. Den lå i Amaliegade, trukket lidt væk fra gaden cirka bagved nr. 9 (det tidligere Børkop Apotek).

Her havde snedkermester J. H. Madsen en blandet fabrikation og udsalg af ligkister og møbler, som det fremgår af skiltet over vinduet.

Denne forårsdag i 1905 er fotografen kommet forbi og alle tager en pause, mens billedet bliver taget. En flok børn og måske et par kunder er kommet med på billedet. Og en anseelig mængde af firmaets vigtigste materiale: fyrretræsbrædder.

Der er ikke meget bymæssig bebyggelse i Børkop på denne tid. Madsens virksomhed har da også til huse i en af længerne til en gammel gård. Huset, som ses i baggrunden, ligger ret meget for sig selv i Vestergade. Det må være nr. 6, som både har rummet en vognmandsforretning og et vaskeri.

Børkop Lokalhistoriske Arkiv har til huse i Markant ved biblioteket. Arkivet har åbent hver torsdag klokken 14 til 17. (Dog ikke i jule/nytårsdagene)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce