Annonce
Trekantens Folkeblad

Et glimt af fortiden: I sne til halsen

Det var fra dengang, der var sne til. Her i Overgaden i Børkop. Foto: Børkop Lokalhistoriske Arkiv
Børkop Lokalhistoriske Arkiv har været i gemmerne og fundet et billede fra 1929, hvor der var noget mere sne til end nu.
Annonce

I år, hvor sneen har været meget fraværende, kan det være hyggeligt at se på et snebillede som dette af Overgaden i Børkop i 1929.

Der står en flok mænd med skovle og de er udkommanderet af kommunen til at rydde sne væk fra vejene indenfor et nærmere bestemt distrikt.

Det er ikke sikkert, at disse mænd syntes, det var så hyggeligt, for de skulle arbejde gratis. Det var en kommunes ret at udkommandere mænd i alderen 25 til 60 år til dette hårde og kolde arbejde, som blev udført fra solopgang til solnedgang, dog med indlagte pauser.

Mændene står godt nok og smiler bredt til fotografen, så det har måske alligevel ikke været så surt at være fælles om denne opgave til samfundets bedste.

Der var dog enkelte samfundsgrupper, der var fritaget for snekastningsarbejdet, bl.a. skolelærerne. Det giver god mening, hvis man betænker, at der kunne være op til 35 elever i klasserne i Gauerslund Skole på det tidspunkt. Det var vigtigere, at holde dem beskæftiget fremfor at have en ekstra mand med en skovl til snekastningen.

Børkop Lokalhistoriske Arkiv holder til i Markant ved Børkop Bibliotek. Arkivet har åbent hver torsdag i tidsrummet klokken 14 til 17. Dog først igen efter nytår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce