Annonce
Trekantens Folkeblad

Et glimt af fortiden: Løvens led

Løvens Led anno 1961, hvor der blev lavet en underføring ved den ret farlige jernbaneovergang midt i skoven. Foto: H. Ladegaard, Børkop, febr. 1961
Børkop Lokalhistoriske arkiv har været i gemmerne og fundet et foto fra dengang, der blev lavet en underføring under jernbanen. Det skete efter en forfærdelig ulykke.

Andkær Vig: Fredag 12. juli 1957 skete der om aftenen en frygtelig ulykke ved jernbaneoverkørsel nr. 39 i skoven mellem Brejning og Munkebjerg.

Næste dag bragte aviser fra hele landet en RB-notits om, hvad der var sket.

Den 48-årige malersvend og fagforeningsformand fra Vejle, Henning Jørgensen, var på motorcykel på vej til sin familie i et sommerhus ved Andkær Vig og skulle derfor passere "Løvens led".

Det var en såkaldt privat overkørsel, som statsbanerne ikke havde ansvaret for og som fungerede på den måde, at den der skulle passere jernbaneskinnerne, hvad enten det var som gående eller kørende, selv skulle hæve bommene og sætte dem på plads efter passagen.

"Løvens led" er blevet beskrevet som en meget farlig overkørsel, fordi oversigtsforholdene var dårlige på grund af den stejle stigning op mod leddet og den tætte skovbevoksning. Oven i købet var der niveauforskel mellem de to jernbanespor, der skulle passeres.

Henning Jørgensen havde netop fået hævet bommene og var på vej over sporene på sin motorcykel, da han blev ramt af lyntoget "Limfjorden". Han var dræbt på stedet


Han var på vej over sporene på sin motorcykel, da han blev ramt af lyntoget "Limfjorden". Han var dræbt på stedet.Der havde gennem mange år ind imellem været forhandlinger med statsbanerne om en underføring af vejen mellem Andkær Skovby og Andkær Vig, især af hensyn til de skolebørn, som dagligt skulle krydse banen for at komme til skolen i Andkær Skovby.

Ulykken satte skub i processen, og i slutningen af 1961 kunne overkørsel nr. 39 "Løvens led" nedlægges og en ny underføring indvies.

Ingen ved tilsyneladende hvorfor det blev kaldt "Løvens led". Var det mon skolebørnene, der havde fundet på det?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantens Folkeblad

Nyt fra Vejle Kommune

Annonce