Annonce
Trekantens Folkeblad

Et glimt af fortiden: Landsby under forandring

Gauerslund Præstegård set oppe fra. Foto: Børkop Lokalhistoriske Arkiv
Børkop Lokalhistoriske Arkiv har været i gemmerne og fundet et luftfoto fra dengang præstegården i Gauerslund stadig eksisterede.
Annonce

Det er sognets daværende præst Adolf Friis´ barnebarn, der har givet arkivet dette luftfoto af Gauerslund præstegård fra begyndelsen af 1950erne forsynet med forklarende tekst.

Dengang var præstegården, som her tydeligvis er en fungerende gård med mødding på gårdspladsen, centrum i en traditionel landsby med kirke, skole, gårde og et par købmænd. I 1955 var lade- og staldbygningerne dog så forfaldne, at de måtte rives ned. Det siges, at hvis man lænede sig op ad den ene gavl, kunne man få hele bygningen til at hælde flere grader.

Forpagterboligen blev revet ned i 2015 og hovedbygningen fra 1745 er dag privatejet og opdelt i tre lejligheder. Gauerslund gennemgår i lige nu udvikling, der gør den meget lidt landsbyagtig. Så vi ser måske frem mod en ny betegnelse: Gauerslund City, centrum i en større by: det sammenvoksede Brejning-Børkop.

Børkop Lokalhistoriske Arkiv holder til i Ågade 6 ved Børkop Bibliotek. Arkivet har åbent hver torsdag eftermiddag fra klokken 14 til 17. Her er man velkommen til at kigge forbi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce