Annonce
Trekantens Folkeblad

Et glimt af fortiden: Lillebror Keller

Johan Keller - lillebror til Christian Keller - boede og arbejdede også i Brejning.
Børkop Lokalhistoriske Arkiv har været i gemmerne og fundet et foto af en kendt mands lidt mindre kendte lillebror, der dog også havde en stor rolle at spille.
Annonce

Brejning: Gad vide hvordan det har været at være lillebror til Christian Keller, Brejninganstalternes ubestridte høvding, der allerede som 25-årig overtog sin afdøde fars livsværk inden for åndssvageforsorgen og førte det frem til nærmest verdensberømmelse.

Christian Keller havde nemlig en lillebror, den otte år yngre Johan, der allerede som nybagt student begyndte sin undervisningsvirksomhed for åndsvage på sin fars institution og fortsatte hermed, da storebror overtog.

Johan fulgte med til Brejning, hvor han blev skolebestyrer – og boede på skolen - indtil sin død i 1930.

Det må være familieskabet, der har ført til stillingen, for nogen relevant uddannelse havde han ikke.

På billedet ses han sammen med Vilhelm Bardenfleth, amtmand i Vejle og fra 1902 til 1932 formand i bestyrelsen for Den kellerske Aandsvageanstalt i Brejning. Her poserer de med deres hustruer og to – for os- ukendte mænd foran skolen i Brejning. Det er lillebror Johan til højre.

Børkop Lokalhistoriske Arkiv holder til ved biblioteket i Markant i Børkop. Der er åbent hver torsdag i tidsrummet 14 til 17.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce