Annonce
Trekantens Folkeblad

Et glimt af fortiden: Lokalarkivets start

Starten på arkivets virke i Børkop var mere beskendt end nu, hvor arkivet har egne lokaler. Foto: Børkop Lokalhistoriske Arkiv
Børkop Lokalhistoriske Arkiv har været i gemmerne og fundet et billede frem fra dem selv, nemlig fra da arkivet startede i 1992.

Børkop: Her er et hjørne af Børkop Lokalhistoriske Arkiv i 1992 på sin første adresse Teknisk skole/Børkop bibliotek/nu lejligheder i nu Overgaden 9 (den gang nr. 1).

Her holdt arkivet til fra sin grundlæggelse i 1981 til 1992, Samlemapperne på billedet er udklip fra Vejle Amts Folkeblad.

Fra begyndelsen har arkivets frivillige klippet alt, hvad der vedrører den tidligere Børkop kommune ud af avisen og organiseret udklippene efter emne. Så meget var det blevet til i løbet af de første 11 år. Nu er der gået yderligere 28 år med udklipning, så man kan selv regne ud, hvor meget det fylder.

Udklipssamlingen repræsenterer vores lokalsamfunds kollektive hukommelse, og det betyder, at arkivet kan betjene borgerne med præcis datering af alle mulige begivenheder og gøre rede for processerne omkring dem.

Uden lokalaviser ingen lokalhistorisk bevidsthed. Og hvis man tror, at man bare kan gå ud og finde det på nettet, så tro om.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Trekantens Folkeblad

Nyt fra Vejle Kommune

Annonce