Annonce
Trekantens Folkeblad

Et glimt af fortiden: Mens vi venter på sne

Tre mænd, anno 1984, i gang med at opsætte et snehegn. Foto: Børkop Lokalhistoriske Arkiv
Børkop Lokalhistoriske Arkiv har været i gemmerne og fundet et foto fra 1980'erne, hvor der skulle ske forberedelser inden vinteren.

Andkær: Man skal være godt oppe i 30’erne, hvis man skal have haft en chance for at have set det, billedet her viser. Der går tre mænd på en mark og sætter snehegn op.

Her er det langs med Skovbyvej i Andkær 7. november 1984.

I dag skal man være heldig, hvis man overhovedet ser sne her. Men engang var snehegn noget, man bøvlede med at sætte op hvert år tæt på veje, der var i risiko for at fyge til med sne. De skulle sættes op, før frosten satte ind, så man kunne få pælene i jorden, og det var altid lidt et sats, om de skulle stå på den ene eller den anden side af vejen. For hvad ville vindretningen være under en eventuel snestorm?

Hvis man er godt oppe i 70’erne kan man huske, at mange veje faktisk blev skovlet fri for sne med håndkraft, så hvis man kunne fange noget af den fygende sne med snehegn, var det umagen værd. Men i 1980’erne blev snerydningsteknologien så effektiv, at snehegn blev overflødige.

Børkop Lokalhistoriske Arkiv holder til ved Børkop Bibliotek i Markant, og arkivet har åbent hver torsdag i tidsrummet 14 til 17.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantens Folkeblad

Nyt fra Vejle Kommune

Annonce