Annonce
Trekantens Folkeblad

Et glimt af fortiden - Postvæsenets storhedstid

Disse prægtige syv mænd i deres lige så prægtige uniformer og med prægtige overskæg er ugens glimt. Billedet er taget i cirka år 1910. Foto: Børkop Lokalhistoriske Arkiv.
Børkop Lokalhistoriske Arkiv har været i arkiverne og fundet et glimt fra dengang, postvæsenet var stort. Og mandigt.
Annonce

Disse syv postbude, der gik post i Børkopområdet, har ladet sig fotografere omkring 1910.

De må have været forholdsvis nyansatte, for det var først omkring 1900, at posten blev bragt ud til den enkelte husstand overalt i landet.

Christian d. Fjerde grundlagde ganske vist det danske postvæsen allerede i 1624, men posten blev kun bragt fra postkontor til postkontor, så man måtte selv henvende sig på det nærmeste postkontor for at høre, om der var post. Det var nok ikke noget, man gjorde hver dag.

I mange sogne gik man dog sammen om at hyre et bud, der for gode ord og betaling dagligt kunne tage på posthuset, hente post og bringe den ud.

På billedet ser vi fra venstre (siddende) Hans Jensen, Niels Philip Petersen og Bertel Andersen og (stående) Jens Petersen, Andreas Pedersen, endnu en Jens Petersen og endelig Niels Rasmussen.

Flotte fyre i lige så flotte uniformer.

Børkop Lokalhistoriske Arkiv holder til ved biblioteket i Markant, Ågade 6, i Børkop. Arkivet har åbent hver torsdag i tidsrummet 14 til 17.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce