Annonce
Trekantens Folkeblad

Familie samlede affald på indfaldsvej og gjorde en pudsig opdagelse

Frederikke, Christina og Caroline Hansen ville bruge noget af den meget fritid på at samle affald i grøftekanterne ved Smidstrup. Der lå, og stadig ligger, rigtigt meget affald. Privatfoto
Christina Egelund Storm Hansen og hendes to døtre Caroline og Frederikke tog en eftermiddag fri og gik ud for at samle affald på en indfaldsvej til Smidstrup. Og der lå meget skidt.
Annonce

Smidstrup: Solen skinnede, og Christina, Caroline og Frederikke gik to kilometer ud af byen og to kilometer hjemad igen. Det var langs med Madekærvej. I grøftekanterne fandt de mange ting, som de så samlede op.

Flasker. Dåser. Cigaretter. McDonalds poser og affald. Ja selv en enkelt træsko og nogle strømper blev fundet. Alt blev samlet op og nu ligger al affaldet i nogle klare poser derhjemme.

- Pigerne havde lavet deres skolearbejde, og så skulle der jo ske noget. Vi har før samlet affald langs vejkanterne, og vi tænkte, det jo er oplagt at gøre i disse tider, så vi tog afsted, siger Christina Egelund Storm Hansen.

Det blev en mere speciel oplevelse, end de havde set komme.

- Først og fremmest må vi bare erkende, at der ligger rigtigt meget affald derude. Der er ganske enkelt mange miljøsvin. Ja, det kalder vi dem, for det er det, de er. Hvorfor skal al det affald dog smides ud af bilvinduet og ikke bare tages med hjem, spørger hun.

Samler affald under #skidtogskrald

Familien Hansen i Smidstrup opfordrer alle til at deltage med at samle affald ind i disse dage, og familien er bestemt ikke alene om det.

Hen over hele landet er der opstået en bevægelse, hvor folk bruger tiden på at samle affald i ny og næ.

- Vi har jo ekstra tid i disse uger, for ungerne skal ganske vist lave deres skolearbejde, men de kan ikke gå til de vante aktiviteter. Og jeg er dagplejemor, og har lige for tiden ingen børn. Så vi har tiden, og vi føler, at vi kan gøre en stor forskel ved at samle affald, siger Christina Egelund Storm Hansen.

Familien har meldt sig under #skidtogskrald, der både er at finde på Facebook og Instagram. Her deler folk deres oplevelser med indsamlinger af affald rundt om i landet.

Annonce

Mest den ene vej

Det har hun måske dog et svar på. Der dukkede en pudsig viden frem, for de gik lige langt ud af byen, som ind mod byen. Men der var meget stor forskel på, hvor meget affald der lå på den ene side af vejen. Og på den anden.

- På turen ud af byen lå der bestemt også affald, men der lå meget mere på den anden side. Altså ind mod byen. Det virker til, at folk lige skal af med affaldet, inden de kører hjem, siger Christina Egelund Storm Hansen.

- Vi fandt meget affald fra McDonald's. Vi fandt også otte flasker vodka. Tomme selvfølgelig. Desuden mange dåser og flasker. Med og uden pant. Og ja alt muligt andet. Det er utroligt så meget folk sviner, siger hun, og forklarer, at der i øvrigt på turen ud af byen blevet fundet en del små Underbergflasker.

Dem fandt de ingen af på turen ind mod byen.

Annonce

Ikke hjulpet det store

Alt i alt fik Christina og Frederikke på 10 år samt Caroline på 13 år samlet meget affald sammen. Mere end to store sække.

- Vi var kun afsted et par timer, så det er utroligt, at vi alligevel kunne samle så meget sammen. Men vi havde nu en god tur sammen. Det er en god måde lige at få lys og luft, og samtidig gøre en stor forskel på. Og så er det lærerigt for pigerne. De finder ved selvsyn ud af, at man ikke bare kan lade stå til. De er meget sure på de folk, der smider affald, og ved du hvad, det kan man jo kun godt forstå, de er, siger hun.

Men har det så hjulpet?

Ja og nej. For affaldet er jo nu samlet op. Men miljøsvinene grynter stadig videre. Åbenbart uden bekymringer.

- Vi kan se, at der allerede her få dage efter, igen ligger nyt affald i grøfterne. Desværre, siger Christina Egelund Storm Hansen.

Dagens høst. Ikke lækkert. Så tænk over det alle jer, der sviner derude. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce