Annonce
Trekantens Folkeblad

Folkeskolen i Vejle Kommune

Dorte Pannicke, Børkop

Skrevet af Dorte Pannicke, S. Stubsvej 13, Børkop – Byrådskandidat for De Konservative i Vejle Kommune.

Vejle Kommune har i 2020 skitseret muligheden for et skolebyggeri ude i den vestlige del af Børkop til at aflaste Englystskolen, i forbindelse med de videre planer for udbygning i Børkop. Enten som en underafdeling af Englyst eller som egen institution.

Men vi har set, at Fælleshåbsskolen i Gauerslund ikke fandt det muligt at drive skole (Andkær Skole) på to matrikler og skulle en helt ny skole i Børkop bygges FØR der er børn nok til at fylde den op eller først når skolen kunne fyldes 90%.

Kender jeg Vejle Kommune ret, så er der ikke penge til nyt skolebyggeri, før end det er absolut sidste udkald, og hvor skulle børnene så være i mellemtiden for Englyst kan ikke tage så mange flere børn.

Iflg. helhedsplanen nævnes det, at Englystskolen er tilstrækkelig, hvis der sker en balanceret udbygning i Børkop – i helhedsplanen står det at det er ca. 25 boliger pr. år fra år 2025. Og det er mit mål at blive valgt til Vejle Byråd i 2021 for at sikre at der ikke træffes beslutninger, der ændrer denne helhedsplans hensigter.

Derudover vil min opfordring til skoleforvaltningen være at fastholde en maksimal klassekvotient på 25 elever i hver klasse, som er det, retningslinjerne giver mulighed for. På Englyst praktiseres nemlig ofte klasser med 26 og 27 elever pga stor tilvækst.

Allerhelst så jeg gerne, at der kunne arbejdes ud fra at klassekvotienten i indskolingen i folkeskolen skulle ligge på samme niveau som privatskolerne praktiserer – nemlig 20 elever. Men det kan give udfordringer mht. kapaciteten af klasselokaler på nogle skoler.

Jeg vil derfor arbejde for at flere af kommunens skoler får hjælp til at undersøge mulighederne for at ændre strukturen i indskolingen, således det også økonomisk kan hænge sammen at reducere klassekvotienten i indskolingen.

Der er jo bevilget flere penge af flere omgange i finansloven, måske nogle af de penge i Vejle Kommune kan øremærkes tiltag som lavere klassekvotient, for Vejle Kommune har i mange år været den kommune i Danmark med største gennemsnitlige klassekvotient på + 25 elever pr. klasse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantens Folkeblad

Nyt fra Vejle Kommune

Annonce