Annonce
Trekantens Folkeblad

Fra kaktus til tørrede blomster

Tørrede blomster er igen blevet in i danskernes boligindretning. Foto: Ingimage.com

1980'ernes buket med tørrede tidsler eller lyng kan være på vej tilbage.

Annonce

De seneste par år har plantemoden i de danske hjem bogstaveligt talt været på stikkerne.

Kaktus har i den grad været det foretrukne valg, når vi skulle have en grøn farveklat i alrummet eller en skulpturel plante til et hjørne i stuen, og vi er nået vidt omkring i de 111 slægter og cirka 1.500 arter af kaktus, der findes.

Helt forståeligt: Som sukkulent er kaktus meget nøjsom og nem at passe, den kræver ikke en hel masse og passer derfor godt ind i vores travle hverdag.

Nu peger trenden for stueplanter dog på en endnu nemmere løsning med planter, som slet ikke kræver pasning. Den moderne boligindretning vil i 2019 bære præg af tørrede blomster!

Op gennem 1980'erne var der mange hjem, som havde tørrede roser, lyng eller tidsler på skænke og hylder. Buketterne bidrog både med duft og en særlig stemning af gemt sommer, og den stemning vil også præge 2019.

Det er ikke alle blomster, som er egnede til at tørre, men flere blomsterhandlere er allerede begyndt at sammensætte buketter, der kan tåle at få et langt liv også uden vand. Sammensætter du selv buketten, så gå efter fx sommerblomster, stauder og græsser. Det er et godt tip at klippe blomsterne, som du vil bruge til tørring, lige inden de er fuldt udviklet. Hæng dem derefter med hovedet nedad, til de tørrer ind.

Du kan også vælge at spraye lak på blomsterne, når de er tørre, for at bevare farven længst muligt.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce