Annonce
Trekantens Folkeblad

Friskolen i Andkær er en realitet – men coronaen har skabt udfordringer

Munkebjerg Friskole får til huse i den nuværende Andkær Skole. Den er planlagt til at lukke næste efterår, og eleverne flyttes til Gauerslund, men lokalerne bliver i stedet omdannet til en friskole. Foto: Frederik Maj/Munkebjerg Friskole
Munkebjerg Friskole åbner til sommer men coronaen har givet den udfordring, at det er svært at udbrede fortællingen om Børkopområdets første friskole.

Andkær: Skolebygningerne er på plads, bestyrelsen er for længst etableret og til sommer kan de første friskoleelever sætte sig ved deres nye sidekammerat i et klasselokale på Munkebjerg Friskole – områdets første friskole.

En friskole i Andkær skoles gamle bygninger er en realitet, men for nu har Coronaen sat en kæp i hjulet på udbredelsen af den gode nyhed.

Bestyrelsens mange ildsjæle havde glædet sig til at møde alle de nye elever og danne ramme for fællesskabet omkring skolen ved flere events og informationsmøder her i starten af 2021. De har måtte aflyses på grund af Corona-restriktionerne. Bestyrelsesformand, Ane Friis Dahlhus fortæller i en pressemeddelelse:

Annonce

- Vi mærker en meget stor interesse fra familier i lokalområdet, og vi havde glædet os til at møde alle de tilmeldte skoleelever samt en masse nysgerrige, der gerne vil vide mere, før de skriver deres barn op. Vi havde planlagt både rundvisninger, koncerter og teater i børnehøjde i denne tid, men det har Coronaen sat en foreløbig stopper for med de nye restriktioner. Det skal dog ikke stoppe os, så det er nu der virkeligt skal tænkes kreativt for at nå ud til forældrene og børnene i lokalområdet. Derfor har vi b.la. afholdt live informations- og spørgerunder, og om ganske kort tid lancerer vi en virtuel rundvisning på skolen - ja, vi afholder endda facebook- konkurrencer.

Lokalområdet bakker op om friskolen

Generelt oplever den nye friskole i Andkær stor opbakning og interesse fra familier i både nærområdet og de omkringliggende byer.

Det er dog ikke kun forældre til kommende skolebørn, der viser engagement og interesse i den nye friskole. Munkebjerg Friskole har modtaget møbler til både lærere og elever, mindre beløbsdonationer og gratis optrædener fra lokale kreative.

Lokale borgere uden skolebørn bakker sågar op med deltagelse i bestyrelsen, og en støtteforening for skolens virke og udvikling er undervejs.


Det vidner alt sammen om, at vi er på rette spor med Munkebjerg Friskole.


- Det vidner alt sammen om, at vi er på rette spor med Munkebjerg Friskole. Det er jo utroligt rart i en opstartstid, hvor meget endnu skal konkretiseres og føres ud i livet. Vi har tilmeldte børn fra næsten alle de omkringliggende byer, men vi har selvfølgelig brug for endnu flere, og det er udfordrende, når vi ikke kan indbyde til events, åbent hus og den slags, forklarer bestyrelsesformanden.

Annonce

Skolen vokser med børnene

Fra august 2021 opstartes alle klassetrin fra 0 – 6 klasse, og friskolen vil vokse organisk med eleverne - således kan 6. klasses eleverne fortsætte i en 7. klasse til næste sommer og dernæst i 8. og 9. klasse.

I 2023 er det målet også at overtage den eksisterende tilhørende børnehave og opstarte vuggestue. Friskolen vil derfor kunne danne ramme om hele barnets institutions- og skolegang.

Til trods for den vanskelige situation har friskolen allerede 60 tilmeldte elever og dertil mange tilkendegivelser på interesse.

- Selvom vi er godt på vej, er det jo ikke nogen hemmelighed, at vi rigtig gerne vil have flere konkrete tilmeldinger i hus, så vi kan danne os et realistisk billede af skolens rammer og planlægge den allerbedste skolegang for eleverne. Vi er nemlig i fuld gang med de forskellige praktiske foranstaltninger, der hører med til at lave en skole - såsom budgetter og ansættelser. En ting er dog fuldstændig fast, nemlig at omkostningerne pr. barn for SFO og skole vil være næsten det samme som i folkeskolen, så alle kan være med, slutter Ane Friis Dahlhus.

Annonce
Trekantens Folkeblad

Familien Hansen udvandrede i huj og hast til Amerika, og det endte med, at den fattige dreng fra Børkop blev millionær

Annonce
Trekantens Folkeblad

Højskolens elever skaber Tour-stemning i Børkop

Annonce
Trekantens Folkeblad

Visens Skib lægger alligevel til kaj i Brejning

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tour de France

Mon det bli'r Vejles sommerhit? Nu har vi fået vores egen Tour de France-sang - lyt her til nummeret 'Vi kører Vejle gul'

Trekantens Folkeblad

Yoga og optog i Gårslev

Trekantens Folkeblad

Dyt, dyt - Oles bil er skraldespandsfarvet men nu bliver hans 2CV Tour de France-gul

Trekantens Folkeblad

Se video: De er landets bedste skolepatrulje - og de blev da i den grad fejret

Trekantens Folkeblad

Rettelse: Her kan du også få ladet bilen på

Trekantens Folkeblad

Fynboer blev gårdejere i Gauerslund og fik gæster langvejsfra - nu har de været gift i 65 år, og gæstfriheden er intakt

Trekantens Folkeblad

Et glimt af fortiden: Marius Buhl kunne fortælle historier, så børnene gispede af spænding

Annonce