Annonce
Trekantens Folkeblad

Gå tur med Grøn Motion

Grøn Motions gåture bliver oftest planlagt, mens Charlotte Sommer hygger i sin campingvogn. Privatfoto.

Charlotte Sommer har oprettet gå-gruppen Grøn Motion i håb om at motivere sig selv til at gå ture. Nu motiverer hun også mange andre.

Annonce

Børkop: Det er godt tre måneder siden, at 42-årige Charlotte Sommer fra Børkop stiftede gruppen Grøn Motion. Facebook-gruppen har allerede omkring 1000 medlemmer, og de næste 50 ture er planlagt. Men egentlig startede det blot som en personlig motivation for stifteren.

- Målet var, at jeg skulle have en ny livsform og begynde at gå ture. Jeg kender dog mig selv godt nok til at vide, at hvis jeg ikke har nogle at følges med, så kommer jeg ikke afsted. Sådan tror jeg, at mange har det, fortæller Charlotte Sommer.

Og det havde hun ret i. Der er i hvert fald mange, der gerne vil følges med hende på gåturene, der bliver slået op på Facebook-gruppen. Det højeste antal på en tur har været 250 mennesker, fortæller stifteren, men siger, at der som regel er 15 til 30 personer med på hver tur.

- Når vi går, kan jeg mærke den positive energi fra deltagerne. Alle snakker og griner sammen, og flere har fået nye bekendtskaber på kryds og tværs, siger hun.

Der er både faste og nye deltagere med på turene.

Annonce

Eventmager

Charlotte Sommer er 42 år og bor i Børkop. Hun er udlært salgsassistent og frisør og elsker at snakke med folk og at lave arrangementer.

- Når jeg planlægger de her ture, så er jeg i mit es. Jeg er den fødte eventmager og har planlagt meget gennem tiderne, som for eksempel kræmmermarkeder, kursuser, singlefester, singlecamping og meget andet.

Nu er turen kommet til gåture, og det kan nemt tage lang tid.

- Inden en tur bliver slået op i gruppen, har jeg brugt i hvert fald en time på at finde ruten og så videre. De fleste af turene har jeg også afprøvet, før jeg tager andre med. Jeg finder nemlig selv på ruterne. Én gang har vi gået en opmærket rute. Det er den kedeligste tur, vi har været på, siger Charlotte Sommer.

De fleste ture er mellem fire og ti kilometer lange, mens andre kan være helt op til 20 kilometer.

Annonce

Alle er velkomne

Fremover vil der være omkring fire faste ture om måneden, hvoraf de fleste finder sted om søndagen. Der kan dog komme et par spontane ture. De kan allesammen ses på Facebook-gruppen Grøn Motion.

- Jeg har det som udgangspunkt aldrig sådan, at man skal melde sig til. Man kommer, hvis man vil og har tid. Man behøver ikke forpligte sig til noget, siger Charlotte Sommer.

Turene finder ofte sted i Gl. Børkop Kommune, men spreder sig også ud over Trekantområdet.

- Vi skal jo se lidt nyt engang imellem og ikke bare gå. Jeg har blandt andet arrangeret en tur til Æbleø og en til Endelave, der er de vilde kaniners ø, siger stifteren af gruppen.

Alle kan deltage på gåturene. Man skal bare møde op. Jo flere der kommer, des hyggeligere og mere motiverende bliver det.

- Jeg var aldrig kommet afsted så ofte uden de andre. Jeg har aldrig fortrudt en tur. Jeg bliver simpelthen så glad i låget af det, siger Charlotte Sommer og tilføjer:

- Nu er min private, nye livsstil blevet til meget mere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce