Annonce
Trekantens Folkeblad

Gauerslunds nye præst skal ordineres i domkirken

Connie Møberg Lynge er ny præst i Gauerslund Sogn. Privatfoto: Connie Møberg Lynge
Connie Møberg Lynge fra Sellerup er ny præst i Gauerslund Sogn. Hun skal ordineres 14. januar i Haderslev Domkrike. Søndag 19. januar indsættes i hun Gauerslund Kirke.
Annonce

Gauerslund/Brejning: Når man skal være præst i Den danske Folkekirke begynder man ikke bare på sin gerning, på den fastsatte dato for ansættelsen. Man skal først ordineres (præstevielse, red) og derefter indsættes i embedet.

Sådan er det også for Connie Møberg Lynge, der er blevet ansat som ny præst i Gauerslund Sogn. Her skal hun ansat i det, der kaldes en 50-procent stilling.

Ordinationen finder sted i Haderslev domkirke ved en såkaldt ordinationsgudstjeneste i Haderslev Domkirke, under ledelse af biskop Marianne Christiansen, Haderslev stift.

Connie Møberg Lynge ordineres 14. januar klokken 19.00. Connie Lynge er eneste ordinand.

- Der er rigelig plads i domkirken, så har man lyst til at overvære det, er der muligt, for alle interesserede er velkomne til at overvære ordinationen. Der er tale om en højtidelig og festlig gudstjeneste, hvor provstiets præster som regel møder frem og tager imod deres nye kollega. Festligheden understreges ikke mindst af de musikalske indslag af høj kvalitet, lyder det fra Verner Helwig Pedersen, der selv er sognepræst i Gauerslund Sogn.

Og dermed helt sikkert skal ned og se sin nye kollega blive ordineret.

Annonce

Indsættelse i Gauerslund

Indsættelse af sognepræst Connie Møberg Lynge finder sted i Gauerslund kirke, søndag 19. januar klokken 10. Indsættelsen forestås af Dorte Volck Paulsen, der er provst for Vejle provsti.

Indsættelsen er den første gudstjeneste, hvor den indsatte præst træder i karakter som sognepræst. Ved indsættelsen medvirker sognets øvrige præster, Helle Lindholt og Verner Helwig Pedersen.

Gauerslund menighedsråd inviterer alle interesserede til velkomstfest med kirkefrokost i Gauerslund Sognehus efter indsættelsesgudstjenesten.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce