Annonce
Trekantens Folkeblad

Genforeningskoncert med topkor og foredrag i Gauerslund kirke

Ars Nova viser i sang, hvordan tysk og dansk musik er forbundet. PR-foto
Et af landets fineste kor, Ars Nova Copenhagen, giver koncert i anledning af genforeningen. Tysk og dansk musik, fællessang og foredrag af Jørgen Carlsen, tidligere forstander på Testrup Højskole, venter publikum.
Annonce

Børkop: Ars Nova Copenhagen regnes blandt verdens førende ensembler indenfor kormusik.

Torsdag 12. marts kl. 19 giver koret koncert i Gaurslund kirke - og med en koncert med fokus på de dansk-tyske forbindelser fra omkring år 1800 får publikum både musik og foredrag.

Ars Nova vil i løbet af aftenen dels synge firstemmige versioner af en række kendte og mindre kendte sange, og dels vil også publikum blive indbudt til at synge med.

Annonce

Musikkens tråde gennem historien

Hele historien – om Danmark og Tyskland og forholdet mellem det danske og det tyske og om musikkens rolle i den større sammenhæng – bindes sammen af Jørgen Carlsen, som er idéhistoriker, tidligere forstander på Testrup Højskole og en vidende og farverig foredragsholder. Jørgen Carlsen er mangeårigt medlem af højskolesangbogsudvalget og kender dermed om nogen den danske sangtradition, også i et historisk perspektiv. Og så er han selv fra Sønderjylland.

Det dygtige kor stiller op med sange af danske og tyske komponister som C.E.F. Weyse, Niels W. Gade, Carl Nielsen, Felix Mendelssohn Bartholdy og Johannes Brahms og viser, hvordan dansk musik i hele den romantiske periode – altså både før og efter de slesvigske krige – var dybt afhængig af udvekslingen med Tyskland. Og Ars Nova trækker linjer videre frem fra Guldalderens romantiske korsange til blandt andet den lyriske danske kortradition, som videreførtes hele vejen gennem 1900-tallet og frem til i dag.

Man kan købe billet ved døren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce