Annonce
Trekantens Folkeblad

Gospelkor indsynger musikvideo om corona: Afspillet 18.000 gange

32 korstemmer og korleder Christian Wandel (i midten) fra Gauerslund Gospelkor har indsunget en populær musikvideo "Indtil vi finder vej" på nettet hver for sig. Tekstens budskab er, at der er lys for enden af corona-tunnelen. Skærmfoto: Christian Wandel
Gauerslund Gospelkor har hver for sig indsunget musikvideoen ”Indtil vi finder vej”, der er skrevet og produceret af deres sjællandske korleder, Christian Wandel, og hans kæreste i en lejlighed i Vallensbæk med inspiration fra koret.
Annonce

Gauerslund: Et gospelkor spredt for alle vinde kan sagtens skabe en ørehænger under en coronakrise.

Det har Gauerslund Gospelkor i hvert fald bevist. De har sammen med deres sjællandske korleder, Christian Wandel, indsunget en sang over Skype hver for sig, som har resulteret i en musikvideo, der nu har mere end 18.000 visninger på de sociale medier.

Sangen hedder ”Indtil vi finder vej”, og omdrejningspunktet er coronasituationen og vejen ud af den sammen hver for sig. Den er skrevet og produceret af Christian Wandel og hans kæreste med inspiration fra blandt andre medlemmerne i Gauerslund Gospelkor.

- Jeg har siden marts livestreamet sange og hyggemusik hver fredag aften, og på et tidspunkt luftede jeg idéen om, at jeg ville lave en musikvideo omhandlende coronakrisen. Og straks kom der input til en tekst fra både mine private bekendtskaber og Gauerslund Gospelkor, som alle inspirerede mig til at skrive teksten og komponere korstemmerne ind i sangen, fortæller Christian Wandel.

På knap en måned var sangen skrevet og produceret, og fredag 24. april lå musikvideoen på Gauerslund Gospelkors Facebook-side.

- Det har været et dejligt projekt at få på benene. Det er lykkedes at sammensætte alle korstemmerne over nettet, uden at vi har kunnet mødes og synge sammen, som vi plejer, siger Christian Wandel.

Jeg kører til øvetimerne i Gauerslund hver mandag, men har i flere uger undervist gospelkoret hjemme fra min lejlighed. Koret og jeg er gennem årene blevet som en stor familie, og derfor savner vi at se hinanden igen. Og det sker en dag.

Christian Wandel.

Annonce

Stort afsavn

Officielt er 85 gospelsangere tilmeldt koret, men til øvetimerne, som nu foregår online, dukker der som regel 70 op. Af dem har omkring halvdelen indsunget musikvideoen hjemme hver for sig.

Og det har været nødvendigt for sangerne at optage sig selv synge og sende videoklippet til Christian Wandel, da det nemlig rent teknisk ikke har kunnet lade sig gøre at indsynge alle korstemmer på én og samme tid.

- Der vil simpelthen komme forsinkelser i sangen, hvis vi alle skulle synge sammen over nettet samtidigt, siger Christian Wandel.

Han har været korleder for Gauerslund Gospelkor, siden han i 2011 begyndte at studere på Det Jyske Musikkonservatiorie i Aarhus.

Men selvom han siden 2017 har boet i Vallensbæk med sin kæreste, er gospelkoret i det sydøstjyske ikke noget, han agter at give slip på.

- Jeg kører til øvetimerne i Gauerslund hver mandag, men har i flere uger undervist gospelkoret hjemme fra min lejlighed. Koret og jeg er gennem årene blevet som en stor familie, og derfor savner vi at se hinanden igen. Og det sker en dag, fortæller Christian Wandel.

Gauerslund Gospelkor blev etableret i Gauerslund Sogn i 2006. Fem år senere blev Christian Wandel korleder. Privatfoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce