Annonce
Trekantens Folkeblad

Hanne fra Brejning gav gratis massage - for at vise sin støtte til en gedefarmer i Afrika

Hanne Henriksen sammen med Kaku og Kakus tre børn. Privatfoto
Hanne Henriksen, der er zoneterapeut og indehaver af firmaet AloeZone, mødte for mange år siden en mand fra Uganda, der ejer en gedefarm. Det projekt støtter hun, og i sidste uge satte hun fokus på støtten til gedefarmen. Det skete blandt andet ved at give gratis massage.
Annonce

Brejning: Kaku er en mand, der har et helt utroligt navn. Hold nu fast. Han hedder Kaku-ngulu Ggobango Isma-el Zzirimy, så lad os nu bare kalde ham Kaku. Han ejer en gedefarm. I Uganda.

Det er mange kilometer væk. Uganda ligger lige midt i Afrika. Men han har en forbindelse til Danmark, for han kender Hanne Henriksen, der bor i Brejning. Og støtter gedefarmen i Uganda.

- Han er jo bare en mand på et stort kontinent, men det gør tingene mere nærværende, når man støtter en person. Og Kaku har jeg personligt lært at kende for mange år siden. Han blev alenefar til tre børn, da de mistede deres mor under fødslen af de to mindste. Han boede dengang på 10 kvadratmeter sammen med de tre børn og en søster, der hjalp ham i dagligdagen med at passe børnene, fortæller Hanne. - Vi hjalp ham økonomisk det næste halve år frem, og i dag har han etableret en gedefarm, som han har fået til at vokse. For børnenes skyld, faktisk ikke kun hans egne tre, men også børn, der af en eller anden grund har mistet deres forældre, forklarer Hanne Henriksen.

Hun stod i sidste uge foran Spar Købmanden i Brejning. Her havde hun sat et telt op med produkter af mærket Forever, som hun solgte. Hun gav også gratis massage af skulder og nakke. Desuden var det planen, at en stor limousine skulle køre folk rundt i området. En gratis oplevelse.

- Men, men. Desværre ringede de fra Limousineudlejningen, at bilen var brudt sammen på motorvejen. Så det tilbud er ikke blevet til noget. Det er ret uheldigt, men der er ikke noget at gøre ved det, sagde hun.

Når græsset på gedefarmen skal slås, så er det et hårdt arbejde. For både børn som voksne. Farmen har ikke et hegnm hele vejen rundt, og derfor kan vilde dyr komme ind. Hanne Henriksen fra Brejning er med til at samle ind til støtte til et nyt hegn. Privatfoto
Annonce

Konkret støtte

Men limousine eller ej. Det handlede om at gøre opmærksom på de ting, som Hanne Henriksen støtter. Og på sit eget firma, der hedder AloeZone, som tilbyder zoneterapi, massage, ansigtbehandling med videre.

- Jeg står her for lige at vise, hvad jeg tilbyder. Blandt andet masage som jeg tilbyder at give gratis her i dag. Men det er også for at gøre opmærksom på Kaku. Han har brug for mere støtte til sin gedefarm, for han mangler et hegn, der kan holde vilde dyr ude. Lige nu mister han for mange geder, siger hun. De vilde dyr angriber om natten og for blot en uge siden, blev Kaku's to vagthunde slået ihjel, og der forsvandt igen geder og nogle høns.

Hanne Henriksen sælger produkter af mærket Forever. I tirsdags gik al salg af de produkter til donation til gedefarmens hegn.

- Når man støtter Kaku, bliver tingene meget mere konkrete. Jeg og min mand har fulgt Kaku gennem mange år, og vi kan se, hvordan han hele tiden får tingene til at udvikle sig. Kaku har selv tre børn, men han er gerne sportsfar for flere børn. I Uganda har mange børn en drøm om at blive store fodboldstjerner, at blive opdaget som talenter og hentet til Europa. Vi ved godt, at det sker for meget få, men drømmen lever. Kaku træner børnene i at spille fodbold. Det gør en kæmpe forskel, og han giver dem rammen om fællesskab, sammenhold og håb. Desuden tager han børn til sig og sørger for husly og mad, selvom han ikke har meget selv, siger Hanne Henriksen, der sammen med sin mand og en veninde snart tager ned til Kaku.

- Vi glæder os vildt. Et hegn skal han have, men jeg tænker også, det ville være spændende at etablere en mulighed for at sende frivillige derned til at hjælpe Kaku med hans daglige arbejde omkring farmen og med alle børnene. Jeg ved ikke helt, hvordan det skal foregå, men jeg synes, det kunne være spændende – og måske kan det give Kaku flere muligheder. Jeg elsker, når den forskel, jeg kan gøre, bliver direkte og ikke gennem en organisation, hvor vi ved, at der går mange penge til administration, siger han.

Annonce

Sponsor for et barn

- Når vi nu er i Uganda, så tager vi også en tur ind omkring helpafrica.dk, der er en organisation startet i DK, der også er direkte fra familier hovedsageligt fra Skandinavien, der tager et sponsorbarn i Uganda og betaler for kostskole og et hjem til barnet til det fylder 18 år. Vi skal i den forbindelse omkring en af skolerne, gå en tur gennem slumkvarteret og besøge Enid, der tidligere har været og boet hos os i to korte perionder, mens hun besøgte sponsorfamilier her. Det er en velorganiseret organisation, hvor alle bidrag til barnet gives direkte. Og familierne her har direkte kontakt til børnene via skype så ofte det ønskes. Så kunne du tænke dig at blive sponsor for et barn i Uganda, så kig indenfor på hjemmesiden, opfordrer hun.

Hanne Henriksen og AloeZone har klinik i både Vejle og Fredericia. Hvis man ønsker at støtte Kaku og hans gedefarm kan det ske ved at tage direkte kontakt til Hanne på 50570391 eller skriv via facebookside AloeZone Vejle v/Hanne Henriksen.

– Intet er for stort eller for småt. Ethvert bidrag kan gøre en forskel. Og gerne inden den 10. september, så vi kan have pengene med derned, lyder det fra Hanne Henriksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce