Annonce
Trekantens Folkeblad

Her sælges flere boliger end før krisen

Caroline Outzen, der er daglig leder hos Danbolig Børkop, fortæller, at der er solgt flere huse og andre former for boliger i foråret 2020 end i 2019. Foto: Jørgen Flindt
Der sælges boliger i Børkop og Brejning som næsten aldrig før. Coronakrisen betyder dog, at der er ved at være mangel på boliger til salg.
Annonce

Børkop: Det går meget godt med at sælge boliger i Børkop- og Brejningområdet. Her mærker man ikke direkte noget til coronakrisen.

Tværtimod sælges der faktisk mere end i samme periode sidste år. 59 procent flere boliger for at være helt konkret.

Det forklarer Caroline Outzen, der er daglig leder af Danbolig Børkop.

- Jeg vil sige, at vi er lidt blæst bagover af salgstallene for april og maj måned, for de tal er over det dobbelte af, hvad de var sidste år i samme periode, siger hun.

Hvorfor det er sådan, kan hun kun gisne om. Men der er godt gang i søgningen på nettet. Også mere end sidste år på samme tid.

- Måske har folk mere tid til det og tænker, at de alligevel ikke skal ud at rejse, så i stedet kan pengene bruges på en udbetaling til en ny bolig. Eller måske skyldes det, at folk frygter, at det det bliver dyrere at købe hus i fremtiden, fordi renterne måske ikke forblive lave. Måske er det noget helt tredje, siger hun.

Det er både villaer, sommerhuse, landejendomme, som sælges. Der er ikke et entydigt billede af, hvad der hitter mest lige nu.

Caroline Outzen, daglig leder af Danbolig Børkop.

Annonce

Mangle sælgere

Faktum er i hvert fald, at der er godt gang i salget.

- Og det er meget bredt, hvad der sælges. Villaer, sommerhuse, landejendomme og så videre. Der er ikke noget entydigt billede af, hvad det er, der sælges, forklarer hun.

Men der er stadig udfordringer i det, for mens der er mange købere til ejendommene, er der færre sælgere. Det betyder, at udbudsprisen er stigende. Ikke meget men dog stigende.

- Det er som om, at markedet er sat mere i bero. At sælgerne er mere afventende. Det betyder, at udbudet bliver mindre. Som det er lige nu er det sælgers marked, og det er mange år siden, det har været sådan på samme måde, siger Caroline Outzen, der gerne vil opfordre potentielle sælgere til trygt at melde sig på banen.

Annonce

En modsat krise

Det billede kan Jonna Harbo fra Home i Brejning genkende.

- Der er godt gang i hussalget. Det mærker vi tydeligt. Umiddelbart må vi sige, at coronakrisen er meget anderledes end finanskrisen, hvor der kom mange huse til salg. Her er det omvendt, for vi vil gerne have flere emner til salg, siger hun.

For igen så virker det til, at sælgerne holder foden lidt bremsen.

- Det er der ingen grund til. Børkop-Brejning området er, coronakrise eller ej, stadigvæk et meget attraktivt område, det mærker vi tydeligt, siger Jonna Harbo.

Der bygges på livet løs i Børkop. Og der sælges boliger på livet løs. Arkivfoto: Silas Bang
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce