Annonce
Trekantens Folkeblad

Coronapenge er blevet til fitnessredskaber og multibane

Multibanen indbyder til boldspil og leg. Men repræsentanterne fra skole, hal, idrætsforening og kommunen, de skuttede sig nu bare og snakkede i stedet. Foto: Jørgen Flindt
I Smidstrup er et nyt område med parkour og fitness samt en lille multibane blevet indviet.
Annonce

Smidstrup: Smidstrup har fået et nyt legeområde bag skole og hal. Her er der en lille multibane, hvor der både kan spilles fodbold og hockey, og der er også et område med parkour og fitness.

Banderne på multibanen er fyldt med sand, så de larmer ikke, når bolden rammer. Og det nye klatreområde er formet på sådan en måde, at det er ens egen kropsvægt, der bruges aktivt til at skabe styrke og smidighed.

Det er først og fremmest skolens børn, der i dagtimerne vil gøre brug af de nye tilbud, men andre må også gerne. Det bliver et område for alle.

Pengene til de nye redskaber er fundet to steder. Skolen har selv bidraget med finansieringen af boldbanen, mens Vejle Kommune har bidraget med 200.000 kroner. De penge er fundet via de såkaldte covid-19-udviklingsmidler, som var et tiltag kommunen søsatte i sommer.

Sådan kan det bruges

Det har længe været et ønske fra alle foreninger samt skolen i Smidstrup med en fitness-  og parkourbane.

Skolen vil kunne bruge den i idræt til træning i styrke og smidighed. Skolen vil kunne bruge den i frikvarterne, i stedet for at eleverne bruger halvtaget og stakittet til at klatre på.

SFO vil kunne bruge den til bevægelse og motorik.

Motionscentret vil i dage med godt vejr kunne rykke træningen udenfor. Løbeklubben vil kunne bruge udstyret til udstrækningsøvelser. SSIF Gymnastik vil kunne lave hold med styrketræning.

Børn og unge vil i fritiden kunne opholde sig der og være social på en sund måde.

Vejle Kommune delte i sommer penge ud til mange projekter rundt i kommunen via coronamidlerne, men Smidstrup er det første sted, hvor de ansøgte projekter fysisk står klar.

Multibanen er bygget på det sted, hvor der tidligere lå en af to tennisbaner. Men tennisklubben har kun brug for en bane, og dermed er den ene tennisbane nu sløjfet.

Der er visioner om, at der ved siden af multibanen på sigt kan bygges en padelbane.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce